Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 aprilie 2011

REVIEW: Need for Speed Pro Street


Need For Speed Pro Street. Ce iti spune acest nume? Iti spune de curse nebunesti cu masini tunate, atat la exterior cat si la interior? Iti spune de multe masini si multe tuning-uri unice? Se pare ca asa ar trebui sa-ti spuna.

In 2007, Electronic Arts a reusit sa aduca la viata un joc mai imblanzit si mai cuminte, fata de celelalte serii, avand in vedere ca acum, in acest joc, cursele cu vechicule se vor desfasura doar in mod legal, pe circuite bine stabilite.
De data aceasta, Electronic Arts a vrut sa incerce un nou mod de curse auto, incetand sa mai promoveze cursele ilegale, cu urmariri de politie, elicoptere, butoaie in foc aruncate de la inaltime, spike strips si multe accidente. Pana acum, Electronic Arts, au reusit doar sa-si piarda fanii, dar, desigur, pana nu incerci nu vorbesti, cum s-ar spune, si da, chia rasa este. Need For Speed Pro Street a reusit sa intreaca orice titlu precedent in grafica si realismul graficii, dar a avut un mare minus pus in spate: cursele ilegale si politia lipseau, cum lipsea si toata adrenalina si toate emotiile, atunci cand te urmareau masinile de politie.

Ei bine, da, se pare ca Electronic Arts a rupt sirul urmaririlor cu politie, si a dat nastere unui nou tip de Need For Speed. Un tip de Need For Speed legal, respectand regulile, fara urmariri si fara adrenalina asa de mare ca in celelalte titluri. Dar, este pacat sa vorbim doar de greselile unui joc, asa ca, haideti sa vorbim despre plusurile acestui joc, care, cred eu, sunt in numar mare, pentru mine, acest joc fiind preferatul meu, dupa Most Wanted si Carbon. Multi dintre voi ar sa spuna ca sunt nebun daca imi place jocul acesta, dar hai, totusi sa privim in interiorul jocului, nu in exteriorul lui, cum privesc unii, si daca vad ca numai este cu urmarire si politie spun: “Praf mai e”.

Jocul nu este praf, si nu este la pamant cum zic unii, si nu, nu este cel mai prost joc din seria Need For Speed. Acest joc ne pune la dispozitie un motor grafic foarte bun, foarte realistic, si tot odata, foarte frumos. Detaliile crescand, masinile si detaliile acestora crescand si ele, bine inteles, ca daca o sa il jucati la Low, va garantez, ca nu o sa experimentati nimic din cele de mai sus, si nu o sa va placa, dar daca o sa il jucati la High, nu o sa va mai dezlipiti de el (vorbind de adevaratii fani ai NFS-ului).

Jocul este tipic seriei Need For Speed, in prim plan fiind cursele de masini. Avansand in cariera, veti observa ca in acest joc, cursele sunt de 4 feluri: Grip – cursa normal pe circuit, Drag – cursa de viteza si de indemanare in schimbarea vitezelor, Drift – cursa de indemanare  si Speed Chalenge – cursa unde iti duci la limite masinuta, trebuind sa scoti tot ce poate, aceasta cursa este asa zisul Sprint.

Storyline-ul jocului este unul tipic unui joc cu curse de masini. Ryan Cooper, un tanar care dovedeste ca are aptitudini in cursele de masini, intra in prima lui competitie legala, unde castiga tot, iar la final, este intampinat de regale show-ului (Showdown King), Ryo Watanabe, care de cand l-a vazut pe acesta, nu poate sa il suporte si face mereu arogante si incearca sa il umileasca cat de mult posibil. Avansand in poveste, v-a trebui sa-i invingi pe cei 4 regi ai curselor (Drift,Drag,Grip,Speed), dupa ce invingandu-i pe acestia, putand in final sa te bati cu Ryo Watanabe. Sa nu va ganditi ca este foarte usor de batut Ryo Watanabe, iti trebuie multa indemanare, si o masina foarte buna. Prima data cand am jucat jocul si eram la sfarsit, m-am intrecut cu Ryo cu Pagani Zonda, Ford Cosworth, Dodge Viper, Nissan GTR R35, dar nereusind sa il inving, bineinteles ca lipsa mea de experienta si-a spus cuvantul, dar intr-un final, am reusit sa il inving cu faimoasa masina, care este preferata mea, Nissan Skyline R34.

Jocul dispunand de o gramada de masini, acestea fiind 60 la numar, masini foarte faimoase si frumoase, cu performante mai slabe sau mai puternice. Un mare avans in acest joc, este nivelul detaliat de tuning, putand sa iti modifici masina din “cap pana in picioare”, si o chestier noua, fiind posibil sa-ti pui pe fata jenti diferite fata de spate.

Efectele sonore, cam lasa de dorit, dar na, nu putem sa avem un joc perfect, sunetele motoarelor masinilor fiind cam identice, unele repetandu-se la mai multe masini. 

Damage-ul masinilor fiind foarte bine realizat, efectul fumului iesind din cauciucuri fiind si el bine realizat, dar, o mare problema la acest joc este handling-ul, care, urasc sa spun asta, dar fata de Most Wanted si Carbon, este execrabil.

In concluzie,  Need For Speed Pro Street este un joc care merita jucat, chiar daca, in urma minusurilor ramane cam sifonat, dar credeti-ma asa am spus si eu la inceput, dar jucandu-l din ce in ce mai mult, iti dai seama ce fel de joc este, daca il privesti in interior, nu in exterior.

Nota: 7.8/10





Scris de: Isar Catalin| 12.04.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".