Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 aprilie 2012

De mâine este disponibil Risen 2: Dark Waters







Pentru că mâine jocul Risen 2: Dark Waters va fi disponibil în magazine, ne-am gândit să vă amintim acest lucru, fanilor care au așteptat acest joc. Pentru necunoscători, Risen 2: Dark Waters este un RPG care se lansează pentru Xbox 360, PlayStation 3 și PC.

Cu ocazia aceasta, cei de la Pyrahna Bytes și Deep Silver ne oferă un trailer special.



Hitman Absolution Travis IC File Trailer







Agentul la costum negru, cravata roșie la gât și cu codul de bare tatuat pe cap, se întoarce ca personaj principal după o lungă absență, în jocul Hitman Absolution, pe Xbox 360, PlayStation 3 și PC, folosind engine-ul Glacier 2.

Povestea jocului ni-l va pune pe Agentul 47 într-o ipostază foarte proastă, acesta fiind trădat de prieteni iar poliția fiind pe urmele sale. Elemente noi își vor face apariția dar vor fi prezente și clasicele elemente din jocurile precedente.

Mai jos aveți trailer-ul care chiar astăzi și-a făcut apariția, fiind intitulat Travis IC File, fiind prezentate mai multe dosare, printre care și cel al Agentului 47, într-o derulare de imagini în stil de benzi desenate.



În curând Steam va fi diponibil și pe Linux

Compania Valve a anunțat că în curând Steam va fi disponibil și pentru Linux, chiar Gabe Newell anunțând acest lucru, spunând deasemenea că jocurile vor fi adaptate pentru sistemul de operare Linux. O demonstrație a fost făcută cu jocul Left 4 Dead 2 pe sistemul de operare Ubuntu 11.10, un lucru foarte bun pentru cei care folosesc ca și sistem de operare Linux înlocul Windows-ului.

Ce este Steam?
Steam este un program de distribuire digitală a jocurilor, creat de către Valve Corporation. În acest moment, pe Steam sunt peste 1500 de jocuri disponibile și peste 40 de mii de conturi active. Acest program a fost lansat pe data de 12 Septembrie 2003, popularitatea acestuia fiind una foarte mare.



25 aprilie 2012

Debut Gameplay Trailer pentru Crysis 3







Pentru că mai demult vă vorbeam aici despre trailer-ul de debut al lui Crysis 3, ei bine, a sosit timpul să apară primul Gameplay pentru acest joc, care se pare că mai dezlușește câteva dintre lucrurile abstracte pe care le-a lăsat primul trailer.

După cum cred că ați intuit, acțiunea are loc în orașul New York, acesta fiind acoperit cu o cupolă de către cei din CELL, orașul devenind un câmp de bătălie între extratereștrii Ceph și personajul principal, Prophet ( mintea lui Prophet, corpul lui Alcatraz și desigur costumul care face această legătură).

Noi arme au fost adăugate în joc, personajul principal fiind prezentat cu un arc foarte sofisticat care permite lansarea săgeților explozive, posibilitățile de ați decima inamcii fiind mult mai mare în acest joc, față de cele precedente.

După cum puteți vedea și în trailer, grafica este îmbunătățită vizibil față de primele două jocuri, iar anul în care se va lansa jocul este dezvăluit la sfârșitul trailer-ului: 2013!



24 aprilie 2012

Trailer-ul de debut pentru PES 2013

Cu câteva zile în urmă vă povesteam despre teaser trailer-ul pentru Pro Evolution Soccer 2013. Ei bine, zilele s-au scurs, iar Konami a lansat trailer-ul de debut pentru noul lor joc din seria PES. Multe lucruri noi au fost adăugate în această versiune, controlul complet al paselor, driblling-ul, având la dispoziție o mulțime de combinații și trucuri care le vom putea folosi pe adversari dar și modul în care defensiva va reacționa împotriva atacanților de la echipa adversară.

Producătorii vor mai oferi în acest joc și controlul total asupra șuturilor, fiecare gol depinzând în totalitate de către tine, scripturile prestabilite de direcție vor fi eliminate. Un lucru foarte bun, deoarece întregul joc va depinde în totalitate de către tine și mișcările pe care le vei face în timpul jocului de fotbal.

Un alt lucru care a fost îmbunătățit este sistemul de animații, animațiile fiind mult mai realistice față de cele din jocurile precedente, acest lucru putându-l vedea și în trailer-ul de debut care este mai jos.



Alan Wake’s American Nightmare ar putea apărea pe PC

Cu toți am rămas puțin dezamăgiți de sfârșitul jocului Alan Wake (aici fiind vorba despre posesorii jocului pentur PC), rămânând cu o speranță că un sequel pentru acesta își va face apariția cândva. Ei bine, se pare că o veste bună pentru noi și-a făcut apariția.

Ultimul joc din seria Alan Wake, mai exact American Nightmare care și-a făcut apariția doar pentru Xbox 360 s-ar putea să apară și pentru versiunea PC. Ce ne face să spunem asta? Păi presa de specialitate a descoperit recent că regiștrii jocului sunt deja prezenți în Steam.

Până când cei de la Microsoft vor lansa informații oficiale despre următorul joc Alan Wake pentru PC, putem decât să sperăm că zvonul acesta este adevărat și că ne vom putea delecta cât mai curând cu un nou joc Alan Wake.



Cerințele de sistem pentru Max Payne 3

Până pe 1 Iunie, atunci când cei de la Rockstar Games își vor lansa mult așteptatul joc, Max Payne 3, aceștia au făcut publice cerințele de sistem pentru a putea rula decent jocul pe PC-urile noastre.

Ce-i drept, pentru a putea juca Max Payne 3 cu toate setările grafice la Maxim vă va trebui un calculator modern, cerințele jocului fiind unele foarte mari dacă doriți să aveți totul setat la Maxim și să nu vă faceți probleme cu numărul FPS-urilor (cadrele pe secundă).

Aveți mai jos cerințele de sistem, cele minime și desigur cele recomandate de către Rockstar Games pentru a putea juca jocul fără niciun fel de problemă.

Sistem de operare: Windows 7 32/64 Service Pack 1, Windows Vista 32/64 Service Pack 2, Windows XP 32/64 Service Pack 3

Procesor: Intel Dual Core 2.4 GHz - i7 3930K 6 Core x 3.06 GHz / AMD Dual Core 2.6 GHz - FX8150 8 Core x 3.6 GHz

Memorie RAM: 2GB - 16GB

Placă Video: NVIDIA 8600 GT 512MB VRAM - Nvidia GeForce GTX 680 2GB VRAM / Radeon HD 3400 512MB VRAM - Radeon HD 7970 3GB VRAM

Placă de sunet: 100% Direct X 9.0 compatibilă - Direct X 9.0 compatibilă cu suport Dolby Digital Live

Spațiu de stocare: 35GB

Cam acestea sunt cerințele de care vă vorbeam mai sus. Mai jos aveți și 3 poze noi din joc.

 



23 aprilie 2012

Noul joc Call of Duty va fi dezvăluit pe 1 Mai

Dacă sunteți fani ai seriei Call of Duty și îndrăgiți acestă serie, cei de la Activision au anunțat că următorul joc care va face parte din seria COD va fi prezentat tuturor pe data de 1 Mai, odată cu meciurile de basketball difuzate pe canalul de telviziune TNT.

 Mai jos aveți imaginea de pe site-ul oficial care ne aduce la cunoștință când urmează să fie prezentat jocul tuturor, se poate observa că are o tentă a Black Ops și putem să ne așteptăm ca următorul joc din serie să fie Black Ops 2. Până pe 1 Mai nu putem spune nimic concret, dar aveți imaginea mai jos pentru a vă face o idee despre ceea ce v-am spus mai sus.



21 aprilie 2012

Teaser trailer pentru PES 2013

Pentru toți pasionații de fotbal și mai ales pentru cei care petrec cel mai mult timp în jocurile cu fotbal, în cazul de față fiind vorba despre Pro Evolution Soccer, prescurtat PES, cei de la Konami au dezvăluit teaser-ul pentru următorul lor joc din seria PES.

După cum ați intuit, următorul joc se va numi PES 2013, iar din teaser putem observa ca lafel ca și anul trecut, Cristiano Ronaldo este starul principal. Un demo pentru acesta se va lansa la începutul lunii Septembrie. Până atunci, vizionați trailer-ul de mai jos, dar aruncați-vă și privirea peste cerințele de sistem, care sunt scrise mai jos.



Cerințe de Sistem:
  • Sistem: Windows XP, Vista sau 7
  • Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8 GHz sau procesor AMD echivalent
  • Memorie RAM: 1GB sau mai mult
  • Placă Video: Nvidia GeForce 6300 sau ATi Radeon x1200 sau mai bun
  • Direct X: Direct X 9.0 sau mai nou



Trailer de debut pentru Crysis 3

După o lungă așteptare, se pare că cei de la EA Games și Crytek s-au hotărât să ne dezvăluie un mic trailer de debut pentru următorul joc, Crysis 3, care va primi un trailer pe data de 24 Aprilie. Să sperăm că jocul o să fie lafel de bun ca primele două.

Din câte se poate observa din trailer, personajul principal este Alcatraz cu al său arc, acțiunea având loc într-un oraș izolat cu o cupolă, unde vegetația este crescută în abundență. Aveți mai jos trailer-ul, dar și câteva imagini din următorul joc care face parte din seria Crysis.

Mai jos aveți trailer-ul despre care vă vorbeam, dar și câteva imagini.




19 aprilie 2012

Cum să scrii un joc pentru PlayStation 2

Pentru început, acest articol este un tutorial din care veți putea învăța cum să scrieți jocurile pentru consola PlayStation 2, dar și cum puteți pune salvări pentru jocurile care le jucați pe PlayStation 2. Tutoriale de acest fel vor mai apărea, următorul tutorial de acest gen va fi pentru Xbox 360 și va apărea lunile care vin.

Scrierea jocurilor pe DVD:

În primul rând, pentru a putea juca jocuri de pe propriile DVD-uri pe consola PlayStation 2, trebuie să o aveți modată pentru a putea rula jocurile. Cea mai recomandată modare pentru PlayStation 2 este aceea cu chipul Modbo, fiind permanentă.

Pentru a vă putea adăuga jocurile proprii pe DVD, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să descărcați sau să găsiți o sursă de jocuri pentru PlayStation 2 și să descărcați jocul respectiv, acesta fiind în format .iso (imagine virtuală). Pentru scrierea pe DVD a acestuia, aveți nevoie de DVD-uri de 4.7 GB, de preferat Traxdata DVD+R sau Verbatim DVD+R.

După ce aveți cele două lucruri menționate mai sus, va trebui să aveți instalat programul DVD Decrypter pe care îl puteți descărca de aici. Cu ajutorul acestui program se poate face scrierea jocurilor pe DVD-uri. Dacă ați instalat programul și aveți jocul, deschideți programul, iar din meniul de sus va trebui să selectați Mode - Iso - Write. După ce ați selectat procesul de scriere, puteți introduce DVD-ul gol, și să selectați de la Source (printr-un simplu click pe folder-ul din dreapta) imaginea .iso a jocului ales.
Ultimul pas care a mai rămas este să puneți viteza de scriere a DVD-ului pe x4 (viteza recomandată pentru scrierea jocurilor PlayStation 2) și să apăsați pe butonul de jos.

Acum puteți să vă jucați jocurile preferate de pe propriile DVD-uri.

Scrierea salvărilor pentru jocurile preferate:

Această modalitate este una foarte simplă, care nu necesită mai mult de 5 minute alocate. În primul rând este nevoie de un Stick USB pe care veți pune salvările pentru jocul respectiv. Mai este nevoie de programul Action Replay pe care îl puteți descărca dând click aici.

Salvările le puteți găsi pe GameFaqs, fiind necesare salvările descărcate de la categoria PlayStation 2 Max Drive Save (Europe). Următorul lucru pe care îl veți face, este să scrieți programul Action Replay urmând pașii de mai sus, pe un CD (recomandat) sau un DVD și să goliți stick-ul USB, deoarece va trebui să puneți salvarea.

După asta, introduceți stick-ul USB în portul USB al PlayStation-ului, introduceți CD-ul cu programul Action Replay. Imediat vă va apărea meniul, de unde veți selecta Max Memory, mai precis a doua iconiță. Un ecran de încărcare va apărea pe ecran, iar după un meniu își va face apariția. Va trebui să selectați My Devices (prima iconiță) și să selectați Stick-ul USB albastru.

De aici, va trebui să bifați salvarea respectivă, să vă duceți în dreapta meniului, și să selectați Uncrush (a patra iconiță) și să selectați cardul de memorie din portul 1 sau 2 (depinde unde aveți introdus cardul). Așteptați să se încarce totul, iar după puteți scoate CD-ul și să introduceți jocul pentru care ați pus salvarea.

Cam acestea sunt lucrurile necesare pe care trebuie să le știți dacă vreți să scrieți un joc pentru PlayStation 2 sau pur și simplu să adăugați o salvare în PlayStation 2.



14 aprilie 2012

Prototype 2 Weapons Trailer

Nu au mai rămas decât 13 zile până când Prototype 2 își va face apariția pe piața jocurilor video doar pentru console, iar ediția pentru PC a acestui joc urmând să se lanseze deabia pe 24 Iulie. Cum fiecare producător de jocuri video ne-a obișnuit, și în acest joc vom avea o ediție limitată, constând în anumite misiuni care vor răsplăti jucătorul prin intermediul abilităților noi și a clipurilor dev diary, teme pentru cei cu PlayStation 3 sau obiecte pentru avatarul celor care dețin un Xbox 360.

Pentru cei care nu vor putea prinde această ediție limitată, un DLC își va face apariția cu aceste lucruri, dar va trebui să scoateți ceva bani din buzunare pentru a putea obține acest DLC.



The Withcer 2: Assassins of Kings Enhanced Edition Launch Trailer

Pentru că mai este puțin timp până când ediția Enhanced Edition pentru jocul The Witcher 2: Assassins of Kings își va face apariția, cei de la CD Projekt ne întâmpină cu launch trailer-ul pentru această ediție, având o interfață nouă și un sistem de control refăcut de la 0.

Jocul mai vine și într-o ediție Dark care include filmulețul „Making Of”, o replică metalică a medalionului purtat de către Geralt dar și un artbook de 200 de pagini în care sunt prezentate o mulțime de lucruri interesante despre joc.

Launch Trailer-ul este mai jos. Have Fun!



13 aprilie 2012

Max Payne 3 Bullet Time

Pentru că mai sunt doar câteva săptămâni până când mult așteptatul joc Max Payne 3 se va lansa, cei de la Rockstar Games au mai lansat un trailer intitulat „Bullet Time” în care ne este prezentat modul în care va trebui să îi omorâm pe cei care ne stau în cale, desigur, acesta având nevoie de un jucător care să fie capabil să își elimine toți inamicii cu multă precizie (ca și Max Payne).

Iar pentru ultimul inamic va beneficia de o perspectivă unică (mai scurt un kill cam) care va calcula distanța parcursă de glonț, impactul și desigur arma pe care o folosiți.



12 aprilie 2012

Bethesda Softworks va relansa Quake IV

Jocul care în anul 2005 făcea ravagii printre fanii seriei Quake, fiind la vremea aceea publicat de către Activision, dezvoltatorii jocului fiind Raven Software care a colaborat cu id Software. Mai târziu, drepturile pentru acest joc au fost obținute de către Bethesda Software, cei care au creat și jocul anului 2011, The Elder Scrolls V: Skyrim.

După achiziționarea studioului care era condus de către John Carmack, în anul 2009, cei de la Bethesda au beneficiat de licențe pentru următoarele jocuri: Doom, Quake, Rage și Wolfenstein.

Acum, cei de la Bethesda Softworks intenționează să relanseze jocul Quake IV pentru Xbox 360 pe data de 19 Iunie a acestui an, prețul acestuia fiind unul de 19.99 euro, iar cei care folosesc PC-ul pot da o fugă pe Steam și să-l descarce de acolo.



10 aprilie 2012

Review Yesterday

După ce Pendulos Studios ne-au surprins într-un mod plăcut cu triologia Runaway și cu proaspătul lansat joc The Next Big Thing, acum a venit timpul să își mai adauge în palmares încă un joc lafel de interesant și interactiv ca cele de mai sus. Noul joc al acestora se numește Yesterday (Ieri) și este un Point and Click foarte bine realizat, fiind adăugate elemente noi față de seria Runaway, grafica fiind acel cartoon style cu care ne-a obișnuit Pendulo Studios.

Jocul Yesterday vrea să ne aducă un pic de suspans și scene mai înfricoșătoare față de jocurile anterioare, acest joc fiind axat pe aceste două lucruri, câteodată având cutscene-uri care fără să vrei te înspăimântă, tematica jocului fiind axată pe religiile și culturile religioase, în joc fiind prezentat un șir de evenimente care încet încet se leagă între ele. Povestea jocului mai ne este prezentată câteodată și in flashback-uri, acele memorii care îi vin imediat în cap personajului principal, care desigur suferă de vreo amnezie sau pur și simplu și-a pierdut memoria, acestea făcând jocul să fie și mai palpitant.

Cât despre povestea jocului, aceasta este captivantă și te ține în suspans de fiecare dată când trebuie să faci o descoperire, dar de cele mai multe ori, suspansul reiese din cutscen-urile și din faptele pe care personajul principal le face sau le-a făcut, acesta suferind de amnezie, în urma ce, după cum spun toți, a încercat să se sinucidă în Paris cu mercur. Bineînțeles că acesta nu a încercat să se sinucidă, alții încercând să-l omoare, deoarece deținea informații care îi putea afecta pe aceștia.

Personajul principal din acest joc este John Yesterday, tânărul despre care vă spuneam că a fost obligat să inhaleze mercur, dar jocul îți mai oferă și posibilitatea de a controla încă două personaje pe lângă John, acestea fiind:
  • Henry White, cel care vei afla că te-a torturat o lungă perioadă
  • Samuel Cooper
În timp ce veți avansa în poveste, personajul pe care îl veți controla mai tot timpul este John Yesterday, un flashback apare, care ni-l arată pe John cum călătorește pe un munte, în plină iarnă, acesta ducându-se la călugărul orb, pentru a putea să se antreneze și să stăpânească Unknown Sense (Sensul necunoscut) care îl va ajuta pe parcursul poveștii pentru a reuși să-și învingă inamicii.

Cât despre durata jocului, aceasta nu este foarte mare, jocul fiind de durată scurtă, aș putea să zic că acesta fiind singurul defect pe care îl are, deoarece se termină surprinzător de repede față de alte jocuri de la Pendulo Studios (Runaway, The Next Big Thing). Că tot vorbim de final, jocul te lasă să alegi unul dintre cele 4 sfârșituri pe care ți-le pune la dispoziție, lăsându-te să alegi dintre John Yesterday, Henry White sau Samuel Cooper. Eu unul, am ales sfârșitul cu John Yesterday, deoarece mi-se pare cel mai normal și corect după evenimentele care s-au petrecut.

Înainte să închei, vreau să vă zic că jocul este destul de bun, singurul lucru care mi-a displăcut după cum am mai spus este durata acestuia, dar în rest merită să îl jucați cu orice preț dacă sunteți fani ai jocurilor Point and Click. Nota pe care eu i-o dau acestui joc este nota 9, și aștept cu nerăbdare, poate un Runaway 4.



9 aprilie 2012

Zvon despre GTA V: s-ar putea lansa anul acesta

După o lungă perioadă decând cei de la Rockstar Games au dezvăluit trailer-ul pentru noul joc din franciza Grand Theft Auto, aceștia nu au mai publicat și nu au mai spus nimic despre mult așteptatul joc, dar se pare că unul dintre angajații lor, Alex O’Dwyer, s-a hotărât să-și treacă în CV jocurile la care a lucrat, printre acestea fiind și mult așteptatul Grand Theft Auto V.

Se pare că din așa zisul zvon, Grand Theft Auto V nu va apărea înaintea jocului Max Payne 3 (vânzările acestuia ar fi scăzut considerabil dacă apărea V înaintea lui) dar va apărea în luna Octombrie a acestui an. Da, în luna Octombrie!

Să sperăm că acest zvon să se adeverească și să primim mai repede Grand Theft Auto V decât ne așteptam. Deasemenea, să ne rugăm ca și cerințele acestuia să fie unele cât de cât rezonabile, să nu iasă din comun.

Mai jos aveți poza cu CV-ul despre care vă vorbeam mai sus. Cred că cei de la Rockstar Games l-au penalizat pe cel care a dezvăluit informațiile, spre norocul nostru, fiind informații despre când se va lansa.



Gameplay preview pentru Borderlands 2

Pentru fanii seriei Borderlands am o știre foarte interesantă: pe internet și-a făcut apariția un preview pentru gameplay-ul din Borderlands 2, joc care urmează să se lanseze pe data de 18 Septembrie a acestui an pentru Xbox 360, PlayStation 3 și PC.

Acțiunea din joc se va petrece la un interval de 5 ani după acțiunea din primul joc, Borderlands 2 prezentându-ne orașul Pandora mult mai industrializat, acum orașul fiind în mâinile lui Hyperion.

Mai jos puteți viziona videoclipul cu o durată de 3 minute, care ne prezintă câteva caracteristici ale jocului.



8 aprilie 2012

Un mic gameplay din Sleeping Dogs

Poate că unii au auzit de acest joc, poate că unii nu au auzit. Ei bine, Sleeping Dogs este jocul celor de la Square Enix și United Front Games care urmează să se lanseze la începutul lunii Septembrie, mai exact pe 1 Septembrie a acestui an, pentru PC, PlayStation 3 și Xbox 360.

Acțiunea jocului are loc în orașul Hong Kong unde preiei controlul detectivului Wei Shen, care lucrează pentru poliția din Hong Kong, acesta infiltrându-se în triada numită Sun On Yee. Scopul principal al acestui joc este să opriți triada și să nu fiți prinși de către mafioții care fac parte din aceasta.

Mai jos aveți un gameplay scurt în care sunt prezente focurile de arme, slow motion-ul și desigur Hong Kong-ul.



Mass Effect 3 primește un DLC free

Cei de la Bioware au anunțat un DLC nou pentru jocul Mass Effect 3, acesta fiind pentru Multi-player. DLC-ul va fi disponibil pe data de 10 Aprilie, fiind numit Resurgence Pack. Acesta va include o mulțime de chestii noi, desigur care nu sunt lafel de importante pentru Single-player cum sunt pentru Multi-player.

DLC-ul va include două hărți noi, Firebase Condor care are loc pe una dintre lunile planetei Palaven și Firebase Hydra care îi transportă pe jucători într-o îndepărtată colonie de quarian-i abandonată. Pe lângă cele două hărți noi, noi arme, consumabile și personaje vor fi disponibile via Reinforcement Packs în magazinul Multi-player.



Civilization V: Goods & Kings disponibil din Iunie

Noul expansion pack pentru Civilization V care este produs de 2K Games și Firaxis Games urmează să se lanseze în magazinele de specialitate pe data de 22 Iunie a acestui an.

Expansionul Goods & Kings va adăuga jocului următoarele lucruri:
  • trei scenarii noi
  • nouă wonders
  • resurse noi
  • tehnologii
  • unități
  • un sistem nou dedicat luptelor navale și terestre



7 aprilie 2012

Mass Effect 3: Teoria Îndoctrinării (explicată)

După ce mulți dintre noi am fost dezamăgiți în legătură cu sfărșiturile pe care ni-le prezenta jocul Mass Effect 3, în toți acești ani în care am jucat jocurile și am așteptat deznodământul la care majoritatea presupuneam cum o să fie, cei de la Bioware ne-au făcut să regretăm că am jucat seria Mass Effect.

Încă din primul joc, scopul principal al lui Shepard este să distrugă Reaper-ii (acele mașinării care vroiau să distrugă orice viețuitoare lafel cum au făcut și cu Prothean-ii), cei care au jucat un rol foarte important în Mass Effect 1 și 2, dar se pare că în Mass Effect 3, Teoria Îndoctrinării (Indoctrination Theory) este primul obstacol care ne face să credem că cea mai bună opțiune pentru sfârșitul jocului (acesta având 3) este să controlăm Reaper-ii sau să combinăm viața organică cu cea sintetică. Ei bine, scopul nostru decând am început să jucam Mass Effect era acela de a distruge Reaper-ii, nu de ai lăsa în viață.

La sfârșitul jocului după cum puteți ști (în caz că ați terminat ME:3) Shepard este foarte dezorientat, Reaper-ii încercând să-l păcălească, inversând culorile albastru (Paragon) și roșu (Renegade), astfel încât Shepard să creadă că cea mai bună soluție (Paragon) este aceea de a salva Reaper-ii, ceea ce nu este adevărat și este o capcană a lor pentru a te putea controla lafel ca Illusive Man (puteți observa culoarea ochilor acestuia).

Pentru a putea distruge Reaper-ii trebuie să aveți un EMS (Effective Millitary Strenght) foarte mare. În caz că nu aveți EMS foarte mare, singura soluție disponibilă la sfârșit va fi aceea de a controla Reaper-ii (nu este posibil să controlezi ceva care te controlează), deci Shepard va fi îndoctrinat și planul Reaper-ilor de a-l controla pe Shepard va avea succes.

Aveți aici link-ul de pe forumul celor de la Bioware unde este explicată Teoria Îndoctrinării (Indoctrination Theory) foarte explcit. Deasemenea, mai jos aveți cele mai importante filmulețe care vă explică sfârșitul și scopul Reaper-ilor.