Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 aprilie 2012

Cum să scrii un joc pentru PlayStation 2

Pentru început, acest articol este un tutorial din care veți putea învăța cum să scrieți jocurile pentru consola PlayStation 2, dar și cum puteți pune salvări pentru jocurile care le jucați pe PlayStation 2. Tutoriale de acest fel vor mai apărea, următorul tutorial de acest gen va fi pentru Xbox 360 și va apărea lunile care vin.

Scrierea jocurilor pe DVD:

În primul rând, pentru a putea juca jocuri de pe propriile DVD-uri pe consola PlayStation 2, trebuie să o aveți modată pentru a putea rula jocurile. Cea mai recomandată modare pentru PlayStation 2 este aceea cu chipul Modbo, fiind permanentă.

Pentru a vă putea adăuga jocurile proprii pe DVD, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să descărcați sau să găsiți o sursă de jocuri pentru PlayStation 2 și să descărcați jocul respectiv, acesta fiind în format .iso (imagine virtuală). Pentru scrierea pe DVD a acestuia, aveți nevoie de DVD-uri de 4.7 GB, de preferat Traxdata DVD+R sau Verbatim DVD+R.

După ce aveți cele două lucruri menționate mai sus, va trebui să aveți instalat programul DVD Decrypter pe care îl puteți descărca de aici. Cu ajutorul acestui program se poate face scrierea jocurilor pe DVD-uri. Dacă ați instalat programul și aveți jocul, deschideți programul, iar din meniul de sus va trebui să selectați Mode - Iso - Write. După ce ați selectat procesul de scriere, puteți introduce DVD-ul gol, și să selectați de la Source (printr-un simplu click pe folder-ul din dreapta) imaginea .iso a jocului ales.

Ultimul pas care a mai rămas este să puneți viteza de scriere a DVD-ului pe x4 (viteza recomandată pentru scrierea jocurilor PlayStation 2) și să apăsați pe butonul de jos.

Acum puteți să vă jucați jocurile preferate de pe propriile DVD-uri.

Scrierea salvărilor pentru jocurile preferate:

Această modalitate este una foarte simplă, care nu necesită mai mult de 5 minute alocate. În primul rând este nevoie de un Stick USB pe care veți pune salvările pentru jocul respectiv. Mai este nevoie de programul Action Replay pe care îl puteți descărca dând click aici.

Salvările le puteți găsi pe GameFaqs, fiind necesare salvările descărcate de la categoria PlayStation 2 Max Drive Save (Europe). Următorul lucru pe care îl veți face, este să scrieți programul Action Replay urmând pașii de mai sus, pe un CD (recomandat) sau un DVD și să goliți stick-ul USB, deoarece va trebui să puneți salvarea.

După asta, introduceți stick-ul USB în portul USB al PlayStation-ului, introduceți CD-ul cu programul Action Replay. Imediat vă va apărea meniul, de unde veți selecta Max Memory, mai precis a doua iconiță. Un ecran de încărcare va apărea pe ecran, iar după un meniu își va face apariția. Va trebui să selectați My Devices (prima iconiță) și să selectați Stick-ul USB albastru.

De aici, va trebui să bifați salvarea respectivă, să vă duceți în dreapta meniului, și să selectați Uncrush (a patra iconiță) și să selectați cardul de memorie din portul 1 sau 2 (depinde unde aveți introdus cardul). Așteptați să se încarce totul, iar după puteți scoate CD-ul și să introduceți jocul pentru care ați pus salvarea.

Cam acestea sunt lucrurile necesare pe care trebuie să le știți dacă vreți să scrieți un joc pentru PlayStation 2 sau pur și simplu să adăugați o salvare în PlayStation 2.



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

30 comentarii:

  1. daca e modat soft adica prin card? Se facel lafel? sau mai trebuie facut ceva in plus?

    RăspundețiȘtergere
  2. dar pe ce trebuie sa apas ca sa se scrie????????????????

    RăspundețiȘtergere
  3. pe care buton??????????????????? trbuie????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe butonul acela cu DVD-ul, daca te uiți atent la poză, o să vezi că dedesubtul la ASUS DRW este un buton dreptunghiular, apeși pe ăla.

      Ștergere
  4. aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! multumesc dar precis ca merge la playstatyon 2 jocurile prin aceasta programa??????

    RăspundețiȘtergere
  5. dar la mine nu scrie asus drw dar TSSTcorp CDDWDW TS-L632H(E) acesta tot merge????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ți-am dat ca exemplu ce scria la mine la DVD, dacă PS2-ul este modat, merg jocurile.

      Ștergere
  6. dar al meu nu emodat inseamna ca nu merge niciun joc????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din moment ce nu este modat, nu vor merge decât jocurile originale. PlayStation 2 se moda cu chip MODBO, în urma adăugării acestui chip, PlayStation-ul putea rula și jocuri care nu erau originale.

      Ștergere
  7. da dar lam dus sami puna programa care sa cumpar discuri nu origina ci pur si siplu asa de 70 de lei dar nu de 200de lei.dar daca e asa inseamna ca merge????????????

    RăspundețiȘtergere
  8. buna. eu am PS2 modat.. si am facut exact cum ai zis tu, mai putin faptu k nu avem tipul ala de DVD.. dar totusi nu merge, adica imi spune sa inserez un CD pentru playstation sau playstation 2. dc oare?

    RăspundețiȘtergere
  9. trebuie neaparat sa fie in format .iso? sau merge si .rar???

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara am si eu o problema.... am un playstation 2 l am cumparat de curand iar de la cine l-am luat a spus ca este modat nu prea ma pricep... dar cand fac dvd cu jocuri speciale pentr ps2 imi ruleaza dvd iar cand da sa intre in joc face o dunga de culoare verde, alba iar dupaia instantaneu negru si atat... imi puteti da un sfat poate nu procedez eu bine ...multumesc si daca este modat ...multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. care ma ajuta si pe minesa fac o modare soft pe memory card adika sa instalez mcboot pe card ms danagajika : id mess platesc bn :P

    RăspundețiȘtergere
  12. cu siguranta nu o sa va mearga jocurile , din cate stiu eu mai trebue facut si o patch-uire la imaginea iso asa ca laso balta mestere

    RăspundețiȘtergere
  13. http://cloudstor.es/f/5hU/ ESR disc patcher GUI v024a cu prg asta faci patch la fisierul iso pt ps2

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. salut . nu stiu de unde sa iau jocurile imi da jocuri cu multe arhive .. si nus ce sa fac . va rog ajutati-ma vioo_maa@yahoo.ro email si datim raspunsu . mersi

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".