Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 noiembrie 2011

Review Call of Duty Modern Warfare 3








După 2 ani de așteptare, era și timpul pentru o continuare a lui Call of Duty Modern Warfare 2! Era și timpul ca să-și facă apariția spectaculosul joc Call of Duty Modern Warfare 3. Se pare că așteptările au fost bune, deoarece Infinity Ward au reușit să facă o treaba și mai bună, față de titlurile precedente Modern Warfare. Cred că toți vă amintiți cum anul trecut așteptam cu sufletul la gură să apară Modern Warfare 3, dar din păcate, a apărut Black Ops. Black Ops a fost un joc mult mai bun decât cele precedente, dar fanii din întreaga lume așteptau un Modern Warfare 3, nu un Black Ops. Într-un final, a apărut și Modern Warfare 3, iar seria Call of Duty s-a mai îmbogățit cu un titlu spectaculos și bine realizat.

Modern Warfare 3 a fost așteptat de majoritatea fanilor jocurilor din întreaga lume, fiind pre-comandat de mulți fani cu mult înainte ca acesta să se lanseze, dovedind că este un titlu cu un renume foarte mare, care îți oferă un feeling foarte realistic, punându-te în situațiile limită din războaiele moderne.

Jocul ne oferă 3 moduri de joc: 

  • Campaign – cel mai important mod de joc din seria Call of Duty. Aici aveți șansa să aflați continuarea seriei, lucrurile noi care s-au întâmplat, și desigur, să vă răzbunați pe inamici pentru ceea ce v-au făcut prietenilor voștri în jocurile anterioare.  În acest joc, în modul campanie, vei prelua rolul mai multor jucători, campania fiind organizată pe zile, oferindu-ne un realism mult mai mare. Deasemenea, în acest mod, suntem acompaniați de mai mulți soldați care fac parte din echipa noastră, și ne ajută să ducem misiunea la capăt cu succes.
  • Multiplayer – un mod foarte des întâlnit în zilele noastre, cam în majoritatea jocurilor. În acest mod ne putem distra cu prietenii virtuali, sau dece nu și cei reali. Sistemul de răsplată (Reward System) a fost refăcut, de data aceasta fiind mult mai îmbunătățit față de cel precedent, iar Killstreaks-urie fiind numite Pointstreaks. Un lucru foarte interesant mai este că acum, doborârea inamicilor nu este singura metodă prin a acumula puncte, cum era înainte. În urma completării unor obiective bine stabilite de la început (plantarea bombei în moudl Search and Destroy sau capturarea flagului în modul de jog Capture the Flag te vor răsplăti și acestea cu puncte în plus).
  • Co-Operative – Un nou mod nemai întâlnit până acum în jocurile Modern Warfare 3. Este un mod de joc numit Survival Mode (modul de supraviețuire), unde vom putea să jucăm singuri, sau cu un prieten, trebuind să înfruntăm inamicii care ne vor asalta până când vor reuși să ne doboare. În acest mod, putem câștiga și bani, pe care îi vom cheltui pe arme, upgrade-uri sau muniție (în caz că numai avem). Tot în această categorie, se întoarce modul Special Ops (trupele speciale) care a mai fost prezent și în Modern Warfare 2, și în care vom avea arme exclusive pentru acest mod de joc, nefiind prezente în modul campanie sau multiplayer.
Povestea jocului este una incredibil de interesantă și de bine pusă la punct. Personajele din jocurile precedente făcându-și apariția în acest joc, putând să preluăm controlul acestora, și să-i ajutăm în diferite misiuni. La început, după ce Generalul Shepherd a fost omorât, bătrânelul fiorosul nostru soldat Captain John Price și Nikolai îl evacuează pe John Soap MacTavish care era pe cale de moarte, în Afghanistan. Aceștia reușesc să-l aducă într-o casă, unde erau mai mulți soldați, iar un medic îi oferă prim ajutorul de care avea nevoie Soap. Din păcate, casa acestora este asaltată de armata inamicului lor, Makraov, care încearcă să-i omoare pe aceștia, eșuând din nou, aceștia scăpând. În joc ne este prezentat Al Treilea Război Mondial (World War III). Imediat, pe data de 17 August, tot în aceiași zi Shepherd murind, armata rusă îi atacă pe americani, soldându-se cu un război foarte violent și rece.
După cum era și de așteptat, Modern Warfare 3 ne prezintă războaiele sângeroase, așa cum sunt ele, fără nici o ezitare, existând o mulțime de elemente de război în joc. Un rol important în poveste, îl joacă pesiajele apocaliptice pe care le vom întâlni, și va trebui să luptăm pentru a le cuceri din nou, sau pentru a ne apăra de armata rusă care va încerca să ne ucidă cu prima ocazie. Blocuri dărmate, mult fum, multe explozii, străzi distruse la propriu și la figurat, și o mulțime de victime își fac veacul pe străzile orașelor. Realismul este mult mai avansat față de precedentele titluri, având posibilitatea să asistăm la prăbușirea clădirilor, fiind o misiune în Berlin unde vom putea observa cum un bloc tocmai aterizează pe noi, trebuind să ne croim drum până la camera ficei președintelui rus, prin mormane de praf, ziduri dărmate, și mult masacru. Pentru cei care nu știau, fica președintelui este răpită, lafel ca și președintele, de rusul Makarov, care dorea să afle codurile de lansare de la acesta.

Multe scene impresionante ne sunt prezentate, într-una din misiunile jocului ne aflăm în avion, iar acesta se va rupe în două, soldându-se cu multe victime, efecte grafice foarte bine realizate și amplasate, și desigur un realism desăvârșit jocurilor din seria Call of Duty.

Armele moderne sunt și ele prezente, având o gamă variată de unde să ne alegem arme, fiind prezente armele de asalt ale americanilor, cele ale rușilor, și desigur, vechea și populara AK-47, mult mai modernizată și mai schimbată. Lafel ca în celelalte jocuri, va trebui să urmăm instrucțiunile pe care soldații care fac parte din echipa noastră ni-le oferă, pentru a termina misiunea cu succes.

Grafica acestui joc este una foarte fascinantă, prezentându-ne lucruri foarte interesante și texturi foarte bine detaliate, lafel ca și imaginile orașelor. Menționăm că orașele din joc sunt exact ca și cele din realitate, reieșind din acest lucru, că echipa Infinity Ward au lucrat foarte mult la creearea peisajelor și a orașelor pe care le vom putea cutreiera în acest titlu.

Înainte de încheiere, vă spunem că sfârșitul acestui joc este unul demn de seria Call of Duty, fiind foarte impresionant, iar acțiunea făcând parte din acesta. Nu vă dăm decât un singur indiciu pentru sfârșitul jocului, daca încă nu l-ați terminat: il veți controla pe Price, iar partenerul vostru va fi Yuri.
Cât despre optimizarea jocului, am rămas foarte surprinși să constatăm că jocul este atât de bine optimizat, încât poate rula pe un Single-Core (testat și pe un Pentium 4 3.00Ghz), rulând foarte bine cu detaliile pe Low, având în medie cam 30-35 de cadre pe secundă (fps – frame per seconds). Desigur, pentru a putea experimenta adevăraul felling pe care jocul ni-l oferă, vă sfătuim să îl jucați la High. Vă garantăm că grafica acestuia la High vă va impresiona din toate punctele de vedere, și vă va lăsa un gust plăcut, făcându-vă să vă doriți să jucați cât mai repede următorul titlu din serie.

Per total, jocul este unul foarte bun, ne oferă toate elementele pe care le putem cere de la un joc FPS, chiar mai multe decât era de așteptat. Aveți mai jos graficul cu notele pe care acesta le-a obținut pentru fiecare element principal.



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

5 comentarii:

  1. bun review, tot asa baieti!

    RăspundețiȘtergere
  2. E superb. Nu avem ce zice. Chiar si sunetul, daca ai un sistem bun e foarte tare si sunetul. Mi-a placut review-ul vostru, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă mulțumim! În curând veți putea citi și review pentru The Elder Scrolls V Skyrim.

    RăspundețiȘtergere
  4. suuuuuuper tare ;) super joc super site ;) astept alte review-uri

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc. Pregătește-te, că zilele astea o să apara review pentru Saints Row 3.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".