Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 iulie 2011

TUTORIAL: Cum sa schimbi Windows XP SP1 sau SP2 in SP3 fara instalare

Buna ziua, astazi am revenit cu un nou tutorial pentru dumneavoastra, unul de care s-ar putea sa aveti nevoie daca sunteti pasionati de jocuri, dar aveti Windows XP SP1 (Service Pack 1) sau SP2 (Service Pack 2), si vreti sa jucati un joc pe sistemul dumneavoastra de operare, dar va trebuie SP 3 (Service Pack 3 - Majoritatea jocurilor lansate din 2009 incoace folosesc Service Pack 3 sau Windows Vista/7), dar nu vreti sa faceti Update la Windows sau sa reinstalati o varianta mai noua, noi va aducem solutia, simpla si usor de realizat, timpul estimat acestei schimbari fiind unul de 5 minute, tinand cont ca timpul estimat pentru instalarea unui Windows XP este de la 40 de minute in sus.

Intrebari Frecvente:

1) De ce sa folosesc aceasta varianta si nu sa reinstalez/updatez Windows-ul?
Deoarece aceasta varianta este mult mai usoara, mult mai simpla, nu pierdeti atat de mult timp ca si cand a-ti reinstala un Windows sau updata, si plus de asta, nu trebuie sa va salvati fisierele/documentele ca atunci cand reinstalati un Windows.

2) Pot aparea erori in urma acestei schimbari?
Nu, aceasta schimbare nu aduce nici o eroare, chiar testand aceasta schimbare, unul dintre noi avand versiunea de Windows schimbata din registrii timp de 1 an, pana cand a trecut la Windows 7, si nu a intampinat nici cea mai mica eroare legata de aceasta modificare.

3) Cam cat timp v-a dura aceasta schimbare?
Aceasta schimbare v-a dura pana cand dumneavoastra ve-ti alege sa va reinstalati/updatati Windows-ul actual. Modificarea aceasta o data ce ati facut-o ea nu se v-a mai schimba, decat daca o ve-ti schimba dumneavoastra.

4) Si totusi, dupa ce folosesc pasii acestia, tot imi apare ca Windows-ul este Service Pack 2?
Din moment ce dumneavoastra ati schimbat si ati urmarit pasii nostri exact lafel, nu are de ce sa nu mearga, dar daca nu merge, un restart ar trebui sa rezolve aceasta problema, neintalnind pe nici o persoana care dupa ce a dat restart la calculator, in urma acestei modificari, sa nu-i mearga aceasta.

5) Daca v-oi face aceasta schimbare, v-oi putea juca toate jocurile care sunt noi aparute?
In mod normal da, dar depinde si de cerintele acestui joc, deoarece el poate sa ceara ca si cerinte minime un sistem de operare ca Windows Vista sau 7, iar din momentul acela, schimbarea aceasta numai are nici o legatura. Deasemenea, jocul poate sa nu va mearga si din cauza configuratiei pe care o are calculatorul dumneavoastra (procesor slab, placa video slaba, ram mic si toate cele).

6) Dupa aceasta schimbare voi mai putea juca jocurile care cer Service Pack 1 sau Service Pack 2?
Desigur, orice joc care cere Service Pack 1 sau Service Pack 2 le ve-ti putea juca, deoarece dumneavoastra aveti Service Pack 3, un Service Pack care contine ambele Service Pack-uri si lucruri noi fata de aceste doua Service Pack-uri.

7) Dupa aceasta modificare, daca numai doresc, v-oi putea sa il readuc la Service Pack-ul initial?
Desigur, dupa cum am mai spus, aceasta schimbare o puteti aduce inapoi cand doriti. De exemplu, daca dumneavoastra aveati inainte de schimbare Service Pack 1 si acum, dupa schimbare, aveti Service Pack 3, pur si simplu schimbati  valoarea 300 ( 300 - Service Pack 3) cu 100 (100 - Service Pack 1) si da-ti restart la calculator.

Lista valorilor pentru Service Pack:
100 - Service Pack 1
200 - Service Pack 2
300 - Service Pack 3

!Atentie, cei de la Microsoft au lansat doar 3 Service Pack-uri pentru Windows XP, deci, dumneavoastra nu trebuie sa puneti valori peste 300, deoarece s-ar putea sa cauzeze probleme Windows-ului!

!Singurele valori care sunt bune pentru Service Pack-urile Windows-ului XP, sunt acestea: 100, 200 si 300. In rest, nimic mai mult

Pasul 1: Imediat cum a-ti pornit Windows-ul, sau sunteti deja in Windows, pur si simplu da-ti click pe Start iar dupa da-ti click pe Run ( Alearga).

Pasul 2: In urma click-ului pe Run (Alearga), va v-a aparea un chenar pe ecran. In chenarul gol, pur si simplu scrieti regedit , si da-ti click pe Ok (Bine).

Pasul 3: In urma inserarii acelei comenzi, Windows-ul va v-a deschide Registry Editor (Editorul de registru), de unde se pot face schimbari majore in Windows. Dumneavoastra trebuie decat sa da-ti click pe plusul din dreptul folderului numit HKEY_LOCAL_MACHINE .

Pasul 4: In urma click-ului pe plusul din fata folderului numit HKEY_LOCAL_MACHINE , va v-or aparea mai multe foldere, iar dumneavoastra trebuie sa da-ti click pe plusul din fata folderului numit SYSTEM .

Pasul 5: In urma click-ului pe plusul din fata folderului numit SYSTEM , v-or aparea mai multe foldere, iar dumneavoastra v-a trebui sa da-ti click pe plusul din fata folderului numit CurrentControlSet .

Pasul 6: Dupa ce a-ti dat click pe plusul din fata folderului numit CurrentControlSet , ca de obicei, v-or mai aparea mai multe foldere, dintre care, dumneavoastra v-a trebui sa da-ti click pe plusul din fata folder-ului numit Control .

Pasul 7: Ca si pana acum, in urma deschiderii folderului numit Control , o lista foarte lunga cu foldere v-a aparea, iar dumneavoastra v-a trebui sa da-ti in jos din acea bara laterala, pana cand ve-ti vedea un folder numit Windows , si v-a trebui sa da-ti click pe acesta.

Pasul 8: In urma deschiderii folderului numit Windows , in chenarul din dreapta v-or aparea mai multe fisiere, iar dumneavoastra v-a trebui sa da-ti dublu click pe fisierul numit CSDVersion .

Pasul 9: In urma deschiderii fisierului numit CSDVersion , va v-a aparea un chenar mic, cu valoarea 300 intr-un chenar, si doua optiuni in dreapta, mai exact Hexadecimal si Decimal . Dumneavoastra, daca aveti Service Pack 1 va v-a aparea valoarea 100 iar daca aveti Service Pack 2 va v-a aparea 200. In cazul nostru, ne apare 300 deoarece avem Service Pack 3. Dumneavoastra v-a trebui sa schimbati acea valoare cu 300 , si sa verificati daca este bifata optiunea Hexadecimal din dreapta, iar dupa sa da-ti click pe butonul Ok (Bine).

Pasul 10: In final, a-ti reusit sa terminati aceasta schimbare, iar singurul lucru care-l mai aveti de facut, este sa da-ti click pe steluta din coltul dreapta, pentru a inchide chenarul, si sa v-a duceti la Start , iar dupa sa da-ti Restart (Reincepe).

Acesta este ultimul pas al tutorialului nostru de astazi, va uram toate cele bune, si, desigur, foarte multe ore de jucat jocurile cele noi, care folosesc Service Pack 3.

Scris de: Isar Catalin| 25.07.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

40 comentarii:

  1. nu merge :| de exemplu vreau sa instalez gta 4 si am facut exact la fel si nu imi merge

    RăspundețiȘtergere
  2. @vir Încearcă să dai un restart pc-ului. Dacă poți, contactează-ne la adresa de mail catalin.isar și spune-ne ce problemă ai. Problema pe care o ai tu, poate să fie și de la crack-ul jocului (în cazul în care îl ai de pe net) sau de la componentele pc-ului tău.

    RăspundețiȘtergere
  3. knd dau ok acolo la regedit imi zice:registry editing has been disabled by your administrator`......ce fac??

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie să ai privilegii de administrator, dacă folosești un User și nu folosești Administrator, nu vei putea schimba.

    RăspundețiȘtergere
  5. ma poti contacta la id:crysty_swimmer@yahoo.com sau la adresa de skype:calin.cristian.gabriel

    RăspundețiȘtergere
  6. si cum pot avea privilegii de adminsitrator????

    RăspundețiȘtergere
  7. Respecte maxime Catalin... multumesc mult pt acest tutorial.. ai o lada de bere ..

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulțumesc! Sunt încântat să știu că ți-a fost de ajutor tutorialul.

    RăspundețiȘtergere
  9. salut am dat click pe run si am scris regedit dar nu imi apare nimic ,ce fac ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Catalin, sa iti dea Dumnezeu sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu plăcere, oricând ai nevoie de ajutor, poți apela la noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult creca de cateva luni tot incerc sa mil schimb pe sp3

    RăspundețiȘtergere
  13. salut. am o problema la windows 7 si imi da eraoare la jocurile instalate.
    http://imageshack.us/photo/my-images/706/eroareq.png/
    nu stiu de ce :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contactează-mă la adresa de Yahoo și dă-mi poza ca să îți spun despre ce este vorbă că deocamdată nu merge ImageShack-ul.

      Ștergere
  14. Iti multumesc mult am facut metin2 ro ca nu mergea multumesc dami nr tau de telefon iti dau 50 euro vorbesc serios!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este vorba de bani aici, tot ce este pe site este ca să ajute lumea.

      Ștergere
  15. catalin iti multumesc frumos deoarece mi se restarta la metin2ro si acum merge ms ms ms ms ms ms ms muuult.

    RăspundețiȘtergere
  16. catalin iti multumesc foarte mult...esti cel mai tare

    RăspundețiȘtergere
  17. Am urmat pasii pe care i-ai propus mai sus dar am intampinat urmatoarea problema. Deci, am dat restartat pc-ul si in momentul cand sa imi apara acel "Bun Venit" pe fundal albastru imi apare acea eroare specifica windowsului pe font albastru cu scris negru si imi da restart automat si tot asa in continuu. In fine, am reusit sa il fac sa revina la cum era inainte( sp2 ).As dori un sfat despre cum sa fac upgradul pentru sp3 si sa numai dau de aceea eroare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte frumos publicat.CA SA INTELEAGA TOATA LUMEA.Stima

    RăspundețiȘtergere
  19. Super bun Multumesc esti tare frate

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu-mi apare CSD version,asta inseamna ca nu mai pot continua,nu?

    RăspundețiȘtergere
  21. Am jocul World of Warplanes si am respectat tutorialul tau,am dat si restart la pc si tot imi da eroarea cu kernel 32!Nu stiu ce sa fac????

    RăspundețiȘtergere
  22. Mie nu-mi apare asa :| poti da add steaua_andrei_09 ( nu apare CSD version)

    RăspundețiȘtergere
  23. eo am service pack 3.... :| dar numi merge minecraft in da eroare de la java Virtual Machine Lancher si nu stiu de ce... am java 7 update 25 si tot nu merge daca ma puteti ajuta vas ruga din tot sufletul :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Mii de multumiri !!! am facut exact cum arata in imagini si a functionat. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi va merge setarea daca am PC-ul din 1900 toamna?
    http://s36.photobucket.com/user/st3ess/media/PC_zps8822f548.png.html?sort=3&o=0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am urmat pasii.Am SP3,oricum,foarte fain Tutorialul.Continuati tot asa!

      Ștergere
  26. Multumesc mult Catalin super tare tutorialul si functionabil.. bravo , sanatate numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  27. Catalin , baga id'u asta roby4ever_cs2009 , nu imi merge :D vreau sa vorbim

    RăspundețiȘtergere
  28. eu am bagat 500 si am service pack 5

    RăspundețiȘtergere
  29. Am bahat 300 si dupa restart mi sa intunecat ecranul nu mai se vede displayul,ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
  30. As vrea sa joc gta v dar am calculator praf cum fac si eu sa imi mearga

    RăspundețiȘtergere
  31. dar la windows 8 pro se poate modifica ceva sa arate ca am instalat 8.1

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  33. salut ... am o problema ....am un windows 7 64 biti sp1 ...problema eca nu ma lasa sa instales un program numit win7bootupdater ...si eu cred ca am nevoie de un sp3 ..ma poti ajuta te rog frumos

    RăspundețiȘtergere
  34. Windows XP SP3 reupdate direct link http://hotfil.es/1621103

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".