Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 noiembrie 2011

REVIEW: Saints Row 3








Arme, mașini și violență! Cam aceasta este tematica pe care se axează jocul Saints Row 3. Fiind continuarea precedentului joc cu același nume, Saints Row 2, are în prim plan ca și cel anterior, bandele de stradă. După ce aceștia au dominat tot orașul Stillwater, conducându-l la propriu și la figurat, au ajuns faimoși cu compania lor de energizant, dar și de numeroasele crime pe care aceștia le-au făcut. De data aceasta, s-au hotărât să mai controleze încă un oraș. Orașul în cauză este Steelport, un oraș modern, condus de o organizație numită The Syndicate (Sindicatul), fiind foarte puternică și influențabilă în acest oraș.
 
Jocul este al treilea joc din seria Saints Row, fiind lansat pe data de 18 Noiembrie a acestui an, reușind să ne surprindă cu o optimizare foarte bună față de titlul precedent care avea o optimizare mai mult decât proastă, făcându-le probleme chiar și celor cu procesoare Quad, ținând cont că anul în care a fost lansat a fost 2008. În principiu, jocul este unul foarte bun, având mai multe lucruri funny decât cele realistice, neaxându-se pe realism, ci pe amuzamentul care îl poate provoca jucătorilor. Ținând cont de titlurile recente care s-au lansat, nu cred că Saints Row 3 va fi un adversar destul de bun. După părerea mea, jocul nu mi-se pare destul de bun pentru a deveni GOTY (Game of the Year) și sunt mai mult ca sigur că nu va avea nici o șansă.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pregătiți-vă pentru Steelport!
După cum v-am mai și spus, acțiunea jocului are loc în orașul fictiv Steelport, un oraș care seamănă foarte mult cu orașul New York, fiind prezenți zgărie norii specifici orașului New York. Zonele urbane sunt foarte predominante în acest joc, reușind să recreeze atmosfera New York-ului, având posibilitatea să ne plimbăm și să explorăm de la cartierele sărace de ultimă mână, până la vilele foarte fastuoase și scumpe, pe care mai târziu le vom putea achiziționa, în urmă ce ne vom lupta cu banda care deține acea casă. Deasemenea, în joc este prezent ciclul zi-noapte, putând să străbatem orașul atât ziua pe lumină, cât și noapte, când luminile orașului se vor aprinde, iar orașul devenind mult mai prezentabil și mai atrăgător, oferindu-ne o panoramă destul de frumoasă și interesantă.

Povestea jocului este destul de interesantă, având misiuni foarte variate și posibilitatea de a ne alege propria noastră cale, având unele misiuni unde va trebui să alegem dintre două variante pentru a continua misiunea, acestea oferindu-ți bonusuri de care aveți nevoie în joc, precum un bonus de bani la fiecare misiune terminată, respectul îți va crește cu 35% sau anumite haine pe care le vei putea purta.

Începutul jocului este unul foarte interesant și plin de acțiune. Johnny Gat, Shaundi și mai mulți parteneri ai Saints-urilor încerc să jefuiască o bancă, omorând toți paznicii, dar aceștia nereușind să ducă până la capăt jaful, soldându-se cu o mulțime de polițiști morți. În final, Johnny Gat agață seiful de elicopterul acestora, continuând să se lupte cu polițiștii, până când inevitabilul se întâmpla: acesta cade de pe seif, și este înconjurat de zeci de polițiști care aveau armele țintite pe acesta. Fiind arestați, aceștia sunt duși la închisoare, până când șeful organizației care conduce orașul Steelport, și anume The Syndicate dorește să vorbească cu aceștia și să lămurească lucrurile pe care aceștia au vrut să le facă în orașul lor. Acțiunea se transpune în avionul personal al organizației The Syndicate, unde veți putea să vă creați personajul cu care veți străbate tot orașul Steelport și cu care veți termina povestea jocului.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De la mărimea corpului până la culoare!
Un lucru care este foarte interesant și destul de creativ în acest joc, este meniul unde vă puteți alege un personaj și îl puteți modifica. Acesta este unul dintre cele mai bune elemente pe care jocul îl are, având posibilitatea să îți creezi un conducător al Saints, putând să optezi pentru un corp slab, unul gras sau unul solid, desigur plin de mușchi, care va inspira frică inamicilor și personajelor din joc, având mușchii destul de bine definiți.

După ce ați ales forma corpului pe care personajul vostru o va avea, puteți să-i schimbați culoarea pielii (având și culori foarte ciudate precum roz, verde, argintiu, auriu, albastru sau negru), putând alege dintr-o mare varietate a culorilor, rasa personajului dumneavoastră, stilul de păr pe care acesta îl va avea, barba, sprâncenele și desigur hainele.

Un lucru lafel de interesant ca și creearea personajelor, sunt tatuajele pe care le poți aplica personajului tău. Acestea sunt foarte variate, de la doar niște forme simple și mici, până la desenele pe o parte mare a corpului, dragoni, diavoli, arme și tribal-uri. Din păcate, în întregul joc există doar un model de magazin de tatuaje, acesta fiind Rusty`s Needle (Acul lui Rusty), tatuajele fiind destul de multe, dar parcă era mult mai bine dacă erau și alte magazine cu tatuaje mult mai diversificate făță de cele actuale.

Magazinele de haine din joc sunt mult mai multe și mai diversificate față de cele de tatuaje, jocul având o mulțime de haine, de la gecile de iarnă cu glugă până la pantalonii scurți de vară până la costumele fantasy pe care le vei putea cumpăra sau debloca în urmă ce vei termina multe misiuni pe care jocul ni-le pune la dispoziție.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Privește, realismul este aici!
Grafica jocului este una foarte realistică, din toate punctele de vedere. Efectele jocului fiind foarte mult îmbunătățite față de cele din jocul anterior, fiind mult mai predominante și mai bine realizate, de la culorile acestora până la cum se comportă acestea. Personajele sunt și ele foarte bine realizate, fiind foarte bine interpretate de oameni, îmbinându-se fiecare element reușind să creeze un joc special, cum au fost toate celelalte jocuri Saints Row.

Orașul este foarte bine realizat, modelarea mașinilor este realizată foarte atentă, iar un lucru foarte interesant în acest joc și care nu putea să lipsească, este modificarea mașinilor. Putem modifica fiecare mașină în parte, să-i adăugam de la jențile de curse până la cele de lux sau cele în stilul DUB, putând adăuga kit-uri pentru mașini, decapotarea acestora, dar și alegerea culorilor pe care mașina noastră le are.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ascultă, este muzică!
Muzica din joc este una foarte bine aleasă, care se potrivește la perfecție cu atmosfera pe care jocul ne-o prezintă. Muzica în unele misiuni fiind extrem de adecvată, pentru conținutul de violență pe care misiunea respectivă îl prezintă și pentru lucrurile pe care trebuie să le îndeplinim în acea misiune.

Vocile personajelor sună extrem de bine, dând o impresie că personajul din joc chiar a prins viață, din punctul de vedere al vocii sale dar și din punctul de vedere la perspectiva acestuia. Efectele sonore sunt și ele foarte realistice, exploziile și sunetele motoarelor mașinilor fiind foarte plăcute la auz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Concluzia este...
În mare parte, jocul ne prezintă viața găștilor, având elemente foarte utile și adecvate acestui joc, semănând foarte mult cu Grand Theft Auto, dar având mai multe lucruri în plus care îl face să fie aproape lafel de bun ca și acesta.

Jocul se axează atât pe realitate, dar și pe amuzamentul pe care acesta încearcă să ni-l transmită prin intermediul monitorului și boxelor. Desigur, în acest joc realismul nu este așa de predominant, având unele momente care îți dau impresia că acesta este un joc SF.



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

3 comentarii:

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".