Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 ianuarie 2017

Povestea Grand Theft AutoOrdinea lansării jocurilor
Grand Theft Auto este una dintre cele mai populare serii de jocuri pe calculator dar și pe console, aceasta fiind și una dintre cele mai longevive serii din industrie, fiind creată de către David Jones și Mike Dailly, iar mai târziu titlurile fiind create de către Dan și Sam Houser, Leslie Benzies și Aaron Garbut. Seria este dezvoltată de către Rockstar North și publicată de Rockstar Games.

Majoritatea jocurilor au loc în orașe ficționale precum Liberty City, Vice City și San Andreas, acestea fiind referințe ale orașelor mai mari precum New York City, Miami dar și statul California. Orașele fictive sunt replici foarte concrete și foarte detaliate ale orașelor reale și oferă posibilitatea jucătorului de a petrece timpul în modul dorit de către acesta, oferind o libertate extrem de mare.

Povestea acestei serii a început în anul 1997 când primul joc din serie se lansa, fiind intitulat simplu Grand Theft Auto, iar atunci dezvoltatorul fiind DMA Design (actual Rockstar North), fiind disponibil pentru PlayStation 1, Windows și MS-DOS dar și pentur GBC. Mai departe, următoarele jocuri ce s-au lansat, Grand Theft Auto: London 1969, Grand Theft Auto London 1961 dar și Grand Theft Auto 2 (toate fiind lansate în anul 1999) au făcut parte din universul 2D.

Din anul 2001 începe cu adevărat povestea universului 3D, poveste care este purtată și în cele mai recente titluri ale seriei, doar că lansarea jocurilor nu corespunde cu șirul narativ, având o anumită ordine pentru a putea înțelege toată povestea.

Începutul poveștii ia loc în anul 1971 când Tommy Vercetti este prins în capcană de către 11 asasini în orașul său natal Liberty City, aceștia fiind trimiși de către Sonny Forelli. Cu eforturi mari Tommy reușește să îi omoare pe toți 11 asasini dar este arestat imediat după, acesta fiind condamnat la 15 ani, neștiind cine a pus la cale atacul.


Între timp în anul 1984 se petrec o mulțime de evenimente, Ken Rosenberg își deschide propria firmă de avocatură intitulată K. Rosenberg&Co. în Vice City, iar acțiunea din Grand Theft Auto: Vice City Stories începe cu transferul lui Victor Vance la Fort Baxter, dar acesta este prins că are legătură cu Jerry Martinez, fiind implicat în trafic de droguri și prostituție.

Pe parcursul acestui an protagonistul jocului întâlnește o mulțime de personaje noi precum Phil Cassidy, Marty Jay Williams și multe alte persoane care au legătură cu lumea ilegalităților. Tot în același an, Lance Vance ajunge în Vice City. Victor începe să asasineze persoane cunoscute, precum Marty, Armando, Jerry Martinez sau Diego Mendez.

În anul 1986 trupa Love Fist vizitează Vice City aceștia fiind într-un turneu, iar Kent Paul devine producătorul lor. Familia Forelli își extind afacerile cu traficul de droguri și în Vice City. Se pare că Sonny Forelli nu vrea ca Tommy Vercetti să aibă legătură cu afacerile din Liberty City așa că imediat cum iese din închisoare acesta este trimis în Vice City, acesta făcând cunoștință cu Ken Rosenberg, pentru a încheia o afacere cu droguri cu familia Vance.

Acțiunea jocului Grand Theft Auto: Vice City începe cu ambuscada oferită de Ricardo Diaz și Harry celor din familia Vance dar și lui Tommy, Lee și Victor Vance fiind omorâți. Tommy și Ken reușesc să scape dar sunt nevoiți să lase atât banii cât și drogurile în urmă, Tommy având de gând să își recupereze banii dar și să afle cine a înscenat totul.

Pe parcursul acestui an, Tommy îl întâlneste pe Lance Vance, fratele lui Victor și împreună vor să afle cine le-a înscenat afacerea cu droguri. Cei doi află că Diaz a înscenat totul și pun la cale un plan pentru a putea să scape de acesta, Tommy începând să lucreze pentru acesta, dar Lance încearcă să îl omoare pe Ricardo singur, acesta eșuează și este răpit. Tommy îl salvează și îl omoară pe Diaz împreună, Tommy luându-i locul ca și Don al Vice City-ului.

La sfârșit, Sonny Forelli își face apariția în Vice City pentru a putea să îi ia toate afacerile lui Tommy, iar Lance îl trădează alegând partea lui Sonny. Între timp într-un schimb de focuri între Sonny și Tommy, acesta îi mărturisește că el a înscenat totul pentru a scăpa de el. În final, Tommy reușește să scape de amândoi, și de Lance dar și de Sonny.

În anul 1987 Brian Johnson moare, acest lucru îl face pe fratele său Carl Johnson (protagonistul jocului Grand Theft Auto: San Andreas) să se mute din Los Santos în Liberty City.

Anul 1992 este un an plin de evenimente și de situații neașteptate, atât pentru protagonist dar și pentru celelalte personaje. Ken Rosenberg părăsește un centru de abilitare din Fort Cason, Tommy Vercetti refuzând să stea de vorbă cu acesta, lăsându-l fără un loc de muncă, dar Salvatore Leone îl angajează pentru a face parte din afacerea cu cazinoul dintre familiile Leone, Sindaco și Forelli.


Kent Paul și Maccer părăsesc Salfort și se îndreaptă către statul San Andreas, unde îl întâlnesc și pe The Truth. Cât despre ce se întâmplă în Los Santos, Jimmy Hernandez devine noul partner al lui Frank Tenpenny și Eddie Pulaski.

Beverly Johnson, mama protagonistului nostru, Carl Johnson, este omorâtă în urma unui raid în Groove Street de către un Sabre verde, acest lucru ducând la întoarcerea lui Carl Johnson în San Andreas și de a afla cine i-a omorât mama.

Prietenul lui Carl Johnson, Cesar Vialpando află că Big Smoke și Ryder l-au trădat pe CJ, acest lucru duce la întârzierea lui CJ în lupta cu Ballas și Sweet este rănit grav și este arestat. În urma acestor lucruri, CJ este răpit de către Tenpenny și Pulaski și este forțat să lucreze un timp pentru ei.

Între timp CJ întâlnește noi personaje precum Catalina, Claude, The Truth sau Wu Zi Mu și lucrează cu aceștia, până când concurează într-o cursă cu Claude Speed (protagonistul din Grand Theft Auto 3) și Catalina pentru un vechi garaj din San Fiero. La finalul cursei Catalina și Claude pleacă către Liberty City dar se pare că nu ajung acolo până în anul 2001.

În urma procesului lui Tenpenny acesta se pare că nu este acuzat, fiind nevinovat de toate infracțiunile pe care le-a comis, acest lucru ducând la revoltele din Los Santos. CJ intră în ascunzătoarea lui Big Smoke omorându-l pe acesta, și reușește să îl păcălească pe Tenpenny că este Sweet în spatele său, acesta reușind să scape de a fii omorât de Tenpenny. După o lungă urmărire prin Los Santos, Tenpenny face accident pe un pod și moare mai târziu din cauza rănilor provocate în accident.

În anul 1995 Toni Cipriani omoară un membru din familia rivală și este nevoit să părăsească Liberty City timp de câțiva ani, pentru propria siguranță.


În anul 1998 începe și povestea jocului Grand Theft Auto: Liberty City Stories și în tot acest timp construcția podului din Callahan și tunelului din Porter încep.

Toni Cipriani se întoarce în Liberty City după 3 ani de zile și încearcă să își recapete poziția sa în familia Leone. Cu toate aceste evenimente, lucrătorii provoacă o grevă deoarece se tem că după ce construcțiile se termină aceștia rămân fără un loc de muncă, iar Portland este izolat de restul orașului.

Primarul Roger C. Hole este omorât de către Toni, în urma ordinelor date de către Salvatore Leone, iar Miles O'Donavan este ales drept noul primar al orașului. Donald Love îi ordonă lui Toni să îl omoare pe Avery Carrington deoarece acesta se temea de cartelul columbian că devine din ce în ce mai puternic. Toni îl omoară pe Carrington și reușește să fure câteva planui de construcție.

Toshiko Kasen îi cere lui Toni să îi omoare soțul, Kazuki, doar pentru a se sinucide după ce acesta moare. Fort Staunton și o parte din Staunton Island este distrusă în urma unei explozii masive, datorită explozibilului pe care Toni îl plantează la o gură de metrou.

În luna Mai podul Callahan este terminat, motocicletele sunt interzise în Liberty City iar protagonistul și antagonistul jocului Grand Theft Auto 3, Claude și Catalina jeguiesc bănci în Texas și New Mexico.

Acțiunea din Grand Theft Auto Advance începe cu anul 2000. Mike și Vinnie doresc să părăsească orașul Liberty City dar Vinnie moare atunci când propria mașină îi explodează, la ultima slujbă. După toate aceste lucruri, Mike se hotărăște să afle cine a putut face așa ceva și începe să caute responsabili pentru explozia mașinii.

În tot acest timp, multe evenimente stranii au loc, Yuka este răpită de către Mike iar fără să știe, Asuka îl roagă pe Mike să încerce să o aducă înapoi. Cisko este găsit mort în Aeroportul Internațional Francis, 8Ball își arde mâinile într-un atac pus la cale de către Cartelul Columbian. Mike află că Vinnie nu este mort, acesta înscenându-și propria moarte pentru a putea scăpa cu banii, iar Mike din cauza furiei îl omoară pe Vinnie și se mută în Liberty City.

Este anul 2001 iar drogul SPANK începe să devină o problemă tot mai mare pentru orașul Liberty City, compania farmaceutică Zaibatsu introducând pe piață drogul recreativ Equanox. Între timp Donald Love se mută în Liberty City, 8Ball își arde mâinile când este arestat iar Catalina și Claude ajung în Liberty City, iar din acest moment acțiunea din Grand Theft Auto 3 începe.

Începutul este unul tragic, Catalina îl trădează pe Claude în timp ce aceștia jefuiau o bancă. Aceasta îl împușcă exact când trebuiau să fugă cu banii din bancă. Claude rămas inconștient este arestat de către poliție și condamnat la o pedeapsă de 10 ani. Între timp, Catalina se oprește din jafurile pe care aceștia le puneau la cale și începe să comercializeze drogul SPANK, o afacere mult mai profitabilă decăt jefuitul băncilor.

Cartelul Columbian atacă mașinile de poliție pentru a ajuta un bătrân asiatic, iar norocul face ca și 8Ball împreună cu Claude să se afle în mașina de poliție, aceștia reușind să scape involuntar, iar în urma lor, Cartelul Columbian distruge podul din Callahan.

Între timp Claude întâlnește oameni noi precum Luigi Goterelli care îl prezintă lui Salvatore Leone, acesta urmând să îi prezinte oameni noi precum Joey Leone, Toni Cipriani și soția lui Salvatore, Maria Latore.

Respectând ordinele lui Salvatore, Claude și 8Ball distrug o navă în care se producea drogul SPANK. Între timp, Maria se îndrăgostește de Claude și îi mărturisește acest lucru și lui Salvatore, acesta începând să devină paranoic și îl trimite să aducă o mașină, sub care era plantată o bombă, dar Maria reușește să îl salveze pe Claude.

Construcția podului Callahan este terminată dar apar probleme la funcționarea podului Staunton, iar în urma acestor probleme Staunton Island și Portland este izolată de centrul orașului. Asuka îi cere lui Claude să îl omoare pe Salvatore pentru a demonstra că nu mai are nici o legătură cu mafia.


Între timp Claude se întâlnește cu Ray Machowski, acesta schimbându-se mult în ultimii trei ani, este un partener de afaceri lafel de corupt precum era McAffrey și devine incredibil de paranoic.  Ray îl trimite pe Claude după McAffrey dar acesta nu reușește să îl omoare cu prima încercare, dar reușește cu următoarea.

După ce Claude îl cunoaște pe Donald Love, acesta îi cere lui Claude să îl omoare pe Kenji Kasen cu un Cruiser al cartelului, pentru a da impresia celor din Yakuza că au fost atacați de către cartel. Între timp podul din Staunton este reparat și ultimul segment din tunelul Porter este terminat.

Claude se întâlnește cu Catalina și Miguel când acesta primește un pachet pentru Donald Love, dar Catalina reușește să scape, lăsându-l în urmă pe Miguel, exact cum a făcut și cu fostul ei iubit Claude. Miguel este capturat de către Asuka și Maria și este torturat deoarece Asuka are impresia că fratele ei a fost ucis de către cartelul columbian.

Donald Love părăsește orașul fără să știe nimeni de el sau fără a avea indicii despre acesta. Asuka și Miguel sunt omorâți după ce le este descoperită ascunzătoarea, Catalina lăsându-i o scrisoare lui Claude cum că a răpit-o pe Maria și dacă vrea să o mai vadă să plătească o anumită sumă de bani.

Claude plătește suma cerută de către aceasta, dar în schimb, aceasta încearcă să îl omoare pe Claude și își face scăparea cu ajutorul unui elicopter. Între cei doi începe o urmărire, în urma acestei urmăriri omoară câțiva columbieni, iar într-un final, acesta distruge elicopterul cu un lansator de rachete, implicit o omoară și pe Catalina.Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".