Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 august 2011

REVIEW: FIFA 2005

FIFA 2005 este un joc lansat de EA sports in colaborare cu EA Games. A fost lansat in anul 2004, avand ca obiectiv depasirea numarului de fani ai jocului FIFA. Jocul a fost lansat initail pentru xbox 360, apoi si pentru ps2 si pc. Jocul a facut foarte multi fani din cauza graficii, coloanei sonoare cu foarte multe melodii si a jocului propriu-zis.

FIFA 2005 contine 18 ligi nationale, cu peste 15.000 de jucatori profesionisti, 36 de echipe nationale din Europa, Africa, Asia si Oceania. Grafica nu este foarte diferita fata de jocul precedent FIFA. Jucatorii nu sunt foarte bine definitii, avand unele plusuti sau minusuri fata de realitate, insa toti avand valoarea reala.
Dasemenea grafica stadioanelor nu este foarte stilizata, fiind ca sa zic asa destul de extremista, ajungand de la un stadion ca Camp Nou sau Santiango Bernabeu la stadioane cu nume necunoscute cu maxim 5000 de locuri, care se pot incadra in stadioanelor echipelor slabe din campionatele din FIFA 2005.

FIFA 2005 nu are foarte multe stagiuri, dar din aceste putine stagiuri se pot face lucruri frumoase ca sa zic asa. Primul mod din joc este ca deobicei nelipsitul Kick off. Acest mod ne confera noua posibilitate de a juca cu orice echipa dorim, impotriva oricarei echipe din jocul actual FIFA. Deasemenea in acest mod iti poti alege stadionul unde se va disputa meciul, mingea si echipamentul fiecarei echipe.

Urmatorul mod important ar fi Tournament Mode. Acest mod iti poate conferi un Turneu cum ar fi un campionat sau o cupa, insa nu poti juca simultan pentru amundoua, chiar daca echipa din tara respectiva are  aceste trofee. Dasemenea iti poti crea propriul Turneu. Aici iti poti alege ce fel de turneu sa fie: grupe si eliminatoriu sau direct eliminatoriu. Dasemenea poti selecta cate echipe pot intra in acest turneu, numele turneului, tipul de trofeu si nu in ultimul rand cate echipe sunt repartizate in fiecare grupa, asta in cazul in care turneul este grupe+eliminatoriu.

Urmatorul mod este din punctul meu de vedere cel mai interesant si cel mai important, si anume Manager Mode. Prin acest mod ne putem inscrie cu orice echipa din FIFA 2005 in campionatul tarii respective, si spre deosebire de Tournament Mode echipa respectiva va participa pentru cupa si campionat in acelasi sezon, la fel ca si in raleitate. Dasemenea iti poti crea propriul Manager, poti juca pe orice stadion din lume meciurile de acasa. Cu fiecare eci jucat vei acumula puncte in campionat, victoria aduce 3 puncte, egalulu un punct pentru ambele echipe si infrangerea niciun punct.

Terminand pe una dintre primele patru pozitii din campionatul respectiv, vei accede in sezonul urmator in cupele Europene, cum ar fi Uefa Champions League sau Cupa Uefa, in momentul de fata Europa League. Prima pozitie te califica direct in grupele UCL, a-2-a in ptimul tur preliminar, iar pozitile 3 si 4 in Cupa Uefa. La sfarsitul fiecarui sezon, Managerul creat de tine va avea mai multe oferte de transfer din campionate puternice sau mai putin puternice, insa tu il poti pastra la echipa ta sau il poti transfera continund Manager Mode cu alta echipa.

Urmatorul mod este cel care iti aduce echipamente, mingi si jucatori legendari noi. Mai exact in aces mod poti debloca lucrurile enumerate mai sus prin indeplinirea a mai multe stagiuri, cum ar fi victoria la un anumit scor, revenirea de la un anumit scor sau mentinerea unui scor pentru un anumit timp. Mai pe scurt acest mod se numeste Challenge.

Urmatorul mod si ultimul este modul online, prin care poti disputa meciuri cu un adversar aflat in fata unui alt calculator, cu conditia de a avea tot FIFA 2005 si deasmenea cu ajtorul internetului. Initial trebuie sati creezi un host name si o parola care o primesti de la internet, apoi te poti conecta cu oricine sau poti conecta pe oricine la un meci.

Mai exista si Setarile, care te ajuta sa creezi primul 11 al echipei dorite, sau transferarea jucatorilor fara bani, deasemenea stabilirii regulilor meciului, etc.

Cam asta a fost totul de spus despre FIFA 2005. Din punctul de vedere al echipei noastre este un joc interesant cu plusuri si minusuri dar si doarte placut pentru amatorii jocurilor de fotbal virtual.

Cerinte de Sistem

Sistem de operare – Windows 98, ME, 2000, XP
Procesor – Procesor de 700MHz AMD sau Intel
Memorie ram – 128MB pe RAM, iar pentru Windows 2000/XP 256MB pe RAM
DirectX – DirectX 9.0c
Placa video – Placa video de 32MB nVidia GeForce 2+ sau ATi Radeon 7500+
Hard Disk – 1.5GB spatiu liber
Altele – Placa audio compatibila cu DirectX 9.0c si DVD-ROM

Nota: 8/10 






Scris de: Balta Rares| 03.08.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".