Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 august 2011

REVIEW: Limbo

Se pare ca inca un titlu din genul Puzzle-Platformer se lanseaza pe piata jocurilor video, fiind un joc cu numeroase premii, si foarte mult discutat. Nu, nu este vorba despre Shank, ci este vorba despre recentul joc aparut, intitulat Limbo, fiind dezvoltat de cei de la Playdead si publicat de Microsoft Game Studios si Playdead. Multora, ideea de un joc Puzzle-Platformer nu le-a suras de la inceput, dar se pare ca, vremurile se schimba, si acest gen de jocuri au cam inceput sa apara cam des, evoluand foarte mult, si desigur, acaparand atentia fanilor jocurilor video, dar si celor care sunt mai putini atrasi de calculatoare sau de jocurile video care se tot lanseaza in ultima vreme. Un success de joc Puzzle-Platformer, a fost jocul celor de la Klei Entertainment, intitulat Shank, avand si acesta cateva elemente din genul Puzzle-Platformer. Ideea jocului Limbo este una foarte simpla, care se pare ca a acaparat o gramada de fani de pe tot globul, fiind o idee anosta, dar desigur, care incepe sa devina din ce in ce mai feerica, incercand sa simuleze cat mai mult creierul dumneavoastra, pentru a putea rezolva anumite puzzle-uri, dar si pentru a va da seam ace trebuie sa faceti in continuare.
 Desigur, multi dintre voi in gandul l-or s-ar intreba un singur lucru: de ce sa iau un joc in care singurele culori predominante sunt albul si negrul, avand in vedere ca suntem in anul 2011. Da, aceasta a fost si parerea noastra, dar s-a schimbat radical, din momentul in care am inceput sa jucam acest joc, care desigur, dupa cum am mai spus, ii pune creierul la munca jucatorului, fiind un joc foarte nostim, dar si foarte complicat in unele parti.
Jocul, incepe foarte brusc, aratandu-ne un baietel care se ridica de pe pamant, el fiind intins pe pamant, si ne pune imediat in controlul acestuia, nefiind specificata locatia sau obiectivul l-a care acest baietel vrea sa ajunge, pur si simplu ne lasa pe noi sa gandim, si sa ii preluam comanda baietelului, numit Limbo. Jocul este unul foarte bun, reusind sa combine elemente foarte vitale unui joc care face parte din genul de jocuri Puzzle dar si Platformer, totodata reusind sa aiba niste aspecte foarte superbe, reusind sa te uimeasca cu peisajele care se afla in spatele lui Limbo, si multe elemente de grafica uimitore, toate fiind alcatuite din cele doua culori predominante in acest joc, negru si alb, iar prin amestecul lor, reusind sa reiasa culoarea care predomina cel mai mult in fundal, culoarea numita gri.
 Controlul acestui joc a fost unul foarte simplu, fiind necesare pentru acest joc doar cinci butoane de pe tastatura, mai exact avand nevoie de sagetile de pe tastatura si de faimoasa tasta CTRL(Control), fiind foarte bine gandit, avand o idee foarte simpla, si o poveste lafel de simpla. Cel mai frumos si important lucru pe care noi l-am considerat la acest joc, au fost nivelele la care iti trebuia un nivel de inteligenta minima, dar si grafica, care cel putin pe noi, ne-a fascinate, reusind sa ne lase un gust placut, iar gustul acesta reusind sa se amplifice, cand am observat cat spatiu ocupa pe HDD acest joc, iar noua nu ne-a venit sa credem, si am verificat inca o data, si se pare, ca, acest joc nu ocupa mai mult de 93,2 MB. Da, este un spatiu foarte mic utilizat de un joc cu o asemenea grafica, cu asemenea nivele, dar si cu un asemenea gameplay, miscarile personajului nostru principal Limbo, fiind foarte bine realizate, parca fiind rupte din realitatea noastra, reusind sa faca jocul sa para si mai real.
Cat despre cerintele de sistem ale acestui joc, putem sa spunem numai de bine, cerintele de sistem fiind unele chiar minore, putand chiar sa ignoram acest capitol, deoarece jocul ofera o performanta incredibila, la niste cerinte de sistem foarte mici, reusind sa satisfaca toti jucatorii acestui gen, care nu au un computer atat de puternic, dar care doresc sa se joace ultimele titluri care apartin genului Puzzle-Platformer.

Cerinte de Sistem
Procesor: 2.0 GHz
Memoria RAM: 512 MB
Placa Video: Placa cu suport Pixel Shader 3.0
Sistem de Operare: Windows XP, Windows Vista sau Windows 7
Spatiu pe disk: 100 MB 


Scris de Isar Catalin| 20.08.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".