Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 aprilie 2011

REVIEW CLASIC: Runaway 1 A Road Adventure


Runaway 1 A Road Adventure este primul joc din seria Runaway, care avea sa faca furori cativa ani mai tarziu, primul titlu fiind lansat in anul 2001 pe 6 Iulie, dezvoltat de Pendulo Studios si publicat de Dinamic Multimedia pentru PC.  Spaniolii de la Pendulo Studios avand doar 2 jocuri facute pana in 2001, cand, au lansat primul titlu Runaway, care, avea sa le aduca faima pe tot globul.

Jocul este un joc Adventure de tip Point and Click, spatiul fiind 2D dar personajele fiind rendate in 3D, reusind sa ne impresioneze la timpul acela, dand dovada de o munca in echipa bine facuta, fiind facuta de profesionisti, jocul neincetand sa ne uimeasca si 10 ani mai tarziu, cand, a ajuns si pe mana mea, nestiind pana anul acesta, de aceasta serie excelenta.

Povestea jocului, cel putin pe mine m-a surpins din toate punctele de vedere, ramanand “masca”, cand avansam in joc, si povestea avansa si ea, o data cu jocul. Povestea este una, reusita, care, ni-l prezinta pe Brian Basco, un baiat care avea sa devina un student renumit, dar, in seara cand pleaca spre academie, o loveste pe Gina Timmins cu masina, cea care avea sa-i devina iubita un pic mai incolo, iar de aici, incepe o aventura cu totul speciala. Mafia Sandretti fiind pe urmele lor, ei incercand sa scape, reusind la final sa scape, dar nu pentru mult timp, deoarece Pendulo Studios continua seria cu Runaway 2 The Dream of Turtle si Runaway 3 A Twist of Fate, care avea sa fie ultimul joc din aceasta superba serie de Aventura, Point and Click.

Grafica, pentru anul 2001, pe mine a reusit sa ma impresioneze foarte mult, dand dovada de foarte multa munca depusa in spatele acesteia, reusind sa creeze un realism impresionant, fiind acoperit de grafica cartoon, care, a ajutat si aceasta la succesul seriei, pe care avea sa-l capete, ceva mai tarziu.

Gameplay-ul jocului este foarte bine creat, dar, la un joc de tip Point and Click, la gameplay nu prea avem ce sa comentam, deoarece, majoritatea jocurilor de acest tip, reusind sa ne surpinda la partea de gameplay.

Jocul a reusit si reuseste sa-ti puna mintea la contributie, ducand-o la nivelul extrem de gandire, pentru rezolvarea puzzle-urilor din joc, si toate situatiile din care v-a trebui sa iesi pe parcursul jocului.

Efectele sonore, au fost si ele foarte reusite, vocile personajele fiind un pic de tot nerealiste, dar, pur si simplu, pe mine, nu m-au deranjat vocile, in opinia mea, fiind perfecte pentru acest gen de joc.

Jocul, din partea mea, ia nota 10, fiind un Adventure Game foarte reusit de tip Point and Click, avand in vedere si anul in care a fost lansat.

Nota: 10/10


Scris de: Isar Catalin| 19.04.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".