Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 aprilie 2011

REVIEW: Race Driver Grid


Race Driver Grid este un joc dezvoltat de Codemasters si publicat to de Codemasters, care avand ca si continut, cursele cu masini legale, pe circuite reale de pe tot globul pamantesc.  Jocul a fost lansat in anul 2008 pe cele 2 console de baza XBOX360 si PlayStation3, iar la lista aceasta adaugandu-se si PC si Nintendo DS.

Pentru prima data, jocul a fost anuntat in anul 2007 pe 19 aprilie, iar dupa 1 an si ceva, pe 30 mai 2008, se lanseaza jocul care avea sa ii fie un adversar potential din toate punctele de vedere, al NFS-ului, care, avea sa fie detronat de acest joc, pana cand cei de la Electronic Arts au lansat Shift, un joc care avea sa-i fie adversarul lui Grid, dar avand in vedere anii in care s-au lansat, Grid fiind mai “batran”, dar si mai bun, a reusit sa-i faca fata lui Shift, grafica de care a dat dovada pentru anul 2008, cand Electronic Arts lansau Need For Speed Undercover, care dadea dovada de o grafica execrabila fata de Grid, si un gameplay foarte prost, doar masinile reusind sa ridice jocul, in opinia mea. Dupa parerea mea, Race Driver Grid, si acum a reusit sa detroneze NFS, chiar daca cei de la Electronic Arts au lansat Shift 2, care, dupa spusele altora, si din experienta proprie, controlul masinii, cand este jucat pe o tastatura este mizerabil, fata de Grid, unde, din experienta, va spun ca a dat dovada de un control excelent pe tastatura, dar si mai excelent pe un joystick sau un volan.

Race Driver Grid a avut propriul sau stil, masinile neputand sa le cumperi si sa le tunezi ca in seriile NFS, acestea avand un preset stabilit si un tuning stabilit de joc, neputand sa-ti tunezi masinile, dar, cred eu, ca acest lucru a facut si mai frumos Grid-ul. Chiar si Electronic Arts a aplicat aceasta chestier Shift-ului, avand cateva preset-uri stabilite de joc, dar, in Shift, puteai sa-ti tunezi si masina dupa bunul tau gust, dar, sa fim sinceri, tuning-ul din Shift a fost sub tuning-ul din Need For Speed Pro Street.
In Race Driver Grid, la inceput, conduci un Dodge Viper, pe un traseu din America, unde trebuie sa castigi cursa, dupa asta, trebuind sa conduci pentru diferite echipe, si sa iesi pe primul loc, pana cand ai bani, sa iti creezi propria ta echipa, unde, dupa ce ti-ai creat echipa, trebuind sa castigi turneele stabilite pe 3 continente: USA(America);Japan(Asia) si Europe.

Grafica jocului, cel putin pe mine, m-a impresionat intr-un mod bun, dand dovada de elemente grafice, texturi, blur-ul si toate elementele grafice, unice, nemai intalnind elemente ca acestea in alte jocuri, doar un element dintre acestea l-am intalnit in alte jocuri, acesta fiind blur-ul, care l-am intalnit in Need For Speed Most Wanted, unde m-a impresionat si continua sa ma impresioneze si acum, dupa 6 ani de zile.
Elementele sonore, fiind foarte bine realizate, fiecare masina avand fiecare sunetul ei, neavand cum sa confunzi sunetul motorului unui Viper, cu cel al unui Skyline R34.

Handling-ul la acest joc, a fost foarte bine realizat, dand dovada de mult profesionalism si multa munca depusa, pentru a reusi un handling asa de bun, dandu-ti impresia ca tu chiar controlezi masina cu care joci. Damage-ul, a fost unul, extraordinar de frumos si bine realizat, fata de unele jocuri, care deabia aveau damage (cred ca stiti la ce jocuri ma refer). 

Masinile fiind foarte frumos realizate, texturile si render-ul lor fiind exceptionale din orice punct de vedere din care priviti.

Un minus, de care a dat dovada Grid, au fost lipsa masinilor, nefiind prea multe masini, cu care puteai sa joci, dar, cum nici un joc nu poate avea toate elementele perfecte, sa zicem ca la capitolul acesta, ca nu este chia asa de grava lipsa multor masini.

In concluzie, jocul a reusit sa faca furori printe fanii seriilor cu masini, reusind sa atraga si fanii altor genuri de jocuri, care nu se jucau sau nu le placeau genul racing. Jocul, de la mine, primeste nota 9, elementele care au reusit sa micsoreze nota primita, sunt lipsa masinilor multe, si, prea putine circuite, care erau doar in cateva locatii, dar, sa fim seriosi, trebuie sa incercati si sa jucati acest joc, ca nu aveti nimic de pierdut. Cel putin eu, il mai joc si acum, jucandu-l de cand a aparut el, adica din 2008.

Nota: 9/10


Scris de: Isar Catalin| 13.04.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".