Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 octombrie 2011

Review pentru FIFA 2012







La începtul lunii Septembrie 2012, cei de la EA Sports lansează pe piață un joc mult așteptat, nu neapărat pentru îmbunătățirilie față de FIFA 11, ci pentru ca fanii jocului FIFA să fie împăcați cu ideea că se poate și mai bine decât FIFA 11.

Însă FIFA 12 nu este chiar “mai bine decat FIFA 11” deorece sunt doar câteva lucruri nesemnificative schimbate, care nu bat chiar așa de mult la ochi, și pot fi trecute cu vederea făra nici cea mai mică problemă.
Un lucru care nu mi-se pare chiar important dar care, practic înbunătățește destul de mult gameplay-ul FIFA 12, este apărarea tactică, așa zisă tactical defending, care înseamnă că jucătorul care se apară numai intră decisiv la minge, ci încercă să deposedeze adversarul fără a-l faulta sau accidenta pe acesta.
Sistemul de shooting a fost îmbunătățit față de cel care era pezent în versiunile anterioare!



Intervențiile prin alunecare sau așa zisul Tackle este puțin modificat din punct de vedere al agresivității, de această dată apăratorul se duce în alunecare exact pe minge, și rar se întâmplă să se producă un fault, asta doar în situația în care adversarul este la o distanță considerabilă de apărător, iar acesta intră prin alunecare.
Tragerea sau împingerea sau mai bine zis Push and Pull, care la FIFA 12  pare mult mai schimbată, deoarece duelurile umăr la umăr sunt mult mai agresive ca și în meciurile reale, iar tragerile de tricou sunt deasemenea la fel de reale. Un capitol foarte interesant ar fi driblingurile extrem de precise care transpun FIFA 12 într-un joc mult mai real, sau mai bine zis Precision Dribbling, de aceasta dată jucătorul driblează mult mai precis adversarul, reușind fără probleme să treacă de acesta.

Player Impact Engine. Ce vă spune acest nume? Desigur cel mai mediatizat subiect pentrtu FIFA 12. Acesta realizază lovirea mult mai dură a adversarilor, și dasemenea dintr-un alt unghi, adică, să mă exprim mai motamo, jucătorul cade mult mai dur, și mai real! Pare mult mai real față de jocurile precedente FIFA.
Kaka, superstarul celor de la Real Madrid, driblând pe teren.















Este un capitol care mai include și Accidentăriile extrem de reale, sau Real Injuries. De această dată FIFA 12 vine cu o noutate din acest punct de vedere, deoarece jucătorii suferă exact aceleași accidentări ca cele din realitate!

Lucrurile enumerate mai sus sunt cele mai importante și vizibile în gameplay-ul FIFA 12. Însă mai apar și lucruri nu foarte vizibile. Cum ar fi: la începutul fiecărui meci pe grila de start apare numele arbitrului, data și ora jocului. Deasemenea înainte de fiecare meci amical ne putem alege arbitrul pe care îl dorim.
Meniul este foarte asemănator cu cel din PES 11, deoarece opțiuniile sunt expuse într-o bara de-a lungul ecranului, nu ca în anii precedenți în coloane. Asta este un lucru destul de semnificativ, însă mai putem spune și despre Career Mode care deasemenea este o inovație destul de importantă pentru FIFA 12.

În Career Mode putem alege o varietete de moduri de a ne putea antrena, spre deosebire de Manager Mode, modul din anii precedenți. Putem fi antrenor-jucător cea ce este o noutate totală, jucător cea ce am mai întâlnit și până acum, dar sub altă formă, și modul de a fi un simplu manager care antreneză o singură echipă.

Sunteți pregătiți pentru centrările pe care le veți putea executa?















Din punct de vedere al graficii nu este o diferență foarte mare față de FIFA 11. Comentatorul are aceleași replici, ca și în anii trecuți, grafica suporterilor și a stadioanelor nu pare foarte mult schimbată. Încă un lucru extrem de intereseant este prezentarea de la sfârșitul oricărui meci unde, apare numărul de pase realizate de fiecare jucător, numărul de șuturi, numărul de deposedări și procentul acestora, posesia echipei de-a lungul meciului și de-a lungul primei reprize. 

Deasemenea nota fiecărui jucător în parte, jucătorul meciului și multe alte lucruri foarte interesante. Per total FIFA 12 nu este un joc foarte mult schimbat față de FIFA 11, însă nici asemanator nu se poate spune ca e. Cu mici greșeli dar și cu mici lucruri în plus, FIFA 12, este un joc foarte mediatizat și extrem de așteptat de împătimiții fotbalului virtual, și nu numai.

FIFA 12 este lansat pentru: XBO360, PS3, PS2, PSP, NINTENDO DS și pe platforma PC. Nota acordată de mine pentru acest joc, este nota 9.



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

5 comentarii:

  1. am o intrebare! de ce nu mi se vad numele jucatorilor pe tricouri? imi arata doar niste liniute care arata cam asa |||||. astept raspuns . MS !

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima problemă poate fi aceea că detaliile jocului tău sunt scăzute (puse pe low), sau în cel mai rău caz un bug al jocului. Îți recomandăm să instalezi din nou FIFA 12, sa pui detaliile pe medium, iar daca îți face probleme, să aplici patch-ul lansat de către EA.

    RăspundețiȘtergere
  3. da..mersi pentru informatie... dar am schimbat pana acuma 5 versiuni (patch FIFA 12) cu detali la maxim...si am aceias problema...in ziua de azi multi stiu sa copie dar la fel du multi o fac degeaba...am sa incerc sa caut versiunea corecta de la EA.daca ma puteti ajuta cu aceasta problema va rog s ama contactati la id`u tatalor.2012@yahoo.com -VA MULTUMESC !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. o alta intrebare de ce la manager mode nu merge sa joc eu, cu era la toate celelalte, si intra singur in simulation mode?

    RăspundețiȘtergere
  5. Înainte de meci îți apare ecranul cu cele două echipe și o tastatură. Selectează echipa ta, cu ajutorul săgeților (stânga-dreapta)!

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".