Acest articol este dedicate in intregime pentru cele 2 tipuri de grafica, urmand sa facem comparatii, sa dam cateva nume de jocuri care folosesc aceste tipuri de grafica, dar mai intai vom incepe cu o descriere mica.
GRAFICA REAL
Grafica Real, este grafica care este folosita la majoritatea jocului, aceasta incercand sa imite cat mai mult realitatea, si elementele realitatii, reusind sa creeze un mediu real, intr-un spatiu virtual. Aceasta grafica, s-a dezvoltat foarte mult, aceasta devenind din ce in ce mai realistica, cu cat mai multe elemente de design in ea, si nu in ultimul rand, imitatia realitatii a avansat foarte mult, mai ales la jocurile din 2011 care folosesc aceasta grafica, semanand izbitor cu realitatea.
Acest tip de grafica, este folosit in majoritatea jocurilor, deoarece majoritatea dezvoltatorilor de jocuri video doresc foarte mult sa creeze un joc realistic cu o grafica asemanatoarea cu cea a realitatii, si chiar de multe ori, reusind sa creeze acest lucru. Am sa postez un film, cu trailer-ul lui Batman Arkham City, care foloseste grafica reala, unde asemanarile fata de realitate sunt izbitoare, neputand sa-ti dai seama daca este un joc video sau un film din prima vizionare.
In filmul de mai sus ati avut ocazia sa observati o grafica extreme de reala, pentru un joc care se va lansa in anul 2011. Bineinteles, pentru a putea experimenta grafica reala la maxim a unui joc, calculator vostru trebuie sa fie destul de puternic, si sa aiba la dispozitie multe resurse, pentru ca daca doriti sa experimentati la maxim grafica reala, aceasta va avea nevoie de multe resurse, pentru o rendare mai buna a modelelor 3D, si afisarea texturilor mai repede decat normal, pentru a experimenta o experienta placuta, in timpul anumitului joc pe care il jucati cu elementele grafice la maxim. De asemenea, in grafica reala, un element care predomina, este BLUR-ul, acel efect de viteza, facand jocul si mai realistic, dar si mai interesant, deoarece poti vedea elemente din viata reala afisate intr-un spatiu virtual.
Deasemenea, grafica reala foloseste mult mai multe resurse cand este dusa la extrem, fata de grafica cartoon style, care foloseste mai putine resurse cand este la extrem, dar elementele reale lipsesc, deoarece este o grafica cartoon style(stilul desen).
Majoritatea jocurilor folosesc aceasta grafica, numita grafica real, iar acum am sa va las o lista cu jocuri populare care folosesc grafica real: GTA 4, Need For Speed Series(1-17(exceptie face NFS NITRO), Call of Duty Series, Batman Arkham Asylum, Harry Potter(4-7), NBA 2K Series, FIFA Series. Desigur, sunt foarte multe jocuri, dar noi am facut o mica lista cu jocurile populare.
GRAFICA CARTOON STYLE
Grafica cartoon style este grafica care este folosita mai putin in jocurile video, dar care este folosita in special la jocurile care sunt facute dupa benzi desenate, sau chiar jocuri care nu sunt facute dupa benzi desenate. Grafica cartoon style este grafica care consta in grafica aceea din benzi desenate, mai mult desenata de mana decat reala, oferind jucatorilor o mai buna experienta de joaca, cel putin din punctul nostru de vedere, reusind sa ne surprinda mereu cu elemente noi, sau elemente schimbate, texturile fiind foarte bine realizate, iar rendarea obiectelor si texturilor fiind mult mai repede decat la grafica real, deoarece grafica cartoon style foloseste mai putine resurse cand este la extreme, fata de grafica real, care foloseste mult mai multe resurse la extrem.
Jocurile care folosesc aceasta grafica sunt mult mai bine optimizate fata de cele cu grafica real, putand fi jucate si pe un calculator mai slab, reusind sa creeze acelasi felling ca si jocurile cu grafica real, dar, desigur, realitatea fiind mult mai scazuta si mai prezenta fata de jocurile cu grafica real.
Mai jos, aveti un trailer cu Spider-Man Shattered Dimensions, ultimul titlu Spider-Man, care foloseste grafica cartoon style, observand ca de la Spider-Man 3, jocurile Spider-Man au inceput folosi grafica cartoon style, reusind sa dea acel felling ca si cum am citi o banda desenata. Urmatorul titlu Spider-Man se numeste Edge of Time, si, desigur, si acesta v-a folosi grafica cartoon style, si care se va lansa in toamna anului 2011.
Observand grafica cartoon style din trailer, putem vedea ca ne da acel felling de banda desenata, iar povestea iese mult mai frumos in evidenta, cu o grafica cartoon style.
COMPARATIE
Ramane la alegerea voastra se ne spuneti in comentarii, ce fel de tip de grafica preferati!
Scris de: Isar Catalin| 09.06.2011
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".