Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 iunie 2011

ARTICOL: Stapanul Inelelor: Fratia Inelului

Stapanul inelelor: Fratia inelului are loc intr-o lume alternativa numita Pamantul de Mijloc, unde locuitorii au un stil de viata foarte asemanator cu evul mediu. Acolo locuitorii sun numiti Hobiti, o denumire a unui om cu o inaltimea mai mica de 1,20 metri. Unul dintre locuitorii Pamantului de Mijloc este un hobit pe nume Frodo Baggins ( Elhiaj Wood ). Printr-o serie de evenimente foarte neobisnuite Frodo reuseste sa intre in posesia unui inel care confera o putere extraordinara pentru cine il va purta.

Insa Gandalf cel Bun ( Ian Mckallen ) isi da seama ca inelul poseda o asa mare putere incat Frodo nu va rezista prea mult fara sa-l puna pe deget. Insa un lucru nu am specificat, daca inelul nu v-a fi distrus fortele rele din Mordor ( taramul fortelor rele ) vor pune stapanire pe Pamantul de Mijloc. Gandalf il trimite pe Frodo intr-o calatorie spre un oras, acolo unde se vor intalni impreuna peste 3 zile. Frodo insa nu avea sa plece singur, in insotirea lui a plecat si Sam Gamgee ( Sean Astin ), un hobit foarte simpatic.

Cei 2 au ajuns la hanul unde trebuia sa se intalneasca cu Gandalf, insa acesta inca nu sosise. Acolo aveau sa-l cunoasca pe Aragorn ( Viggo Mortensen ). El acea sa-i apere pe cei 2 impotriva cautatorilor inelului. Cei 3 aveau sa plece spre taramul Elfilor, acolo unde s-au intalnit cu reprezentantii celor mai mari puteri din Pamantul de Mijloc. 9 oameni avea sa formeze “ Fratia Inelului “ : Frodo, Legolas, Gimli, Aragorn, Sam, Boromir, Peregrin Took, Merry si nu in ultimul rand Gandalf.

Cei 9 avea sa plece in aventuri marete, unde aveau sa se lupte cu troli, cu trupe de orci si nu in ultimul rand cu monstri unui barlog de sub pamantul Gnomilor. Boromir are sa moara intr-o bataline pe viata si pe moarte cu orcii, la fel si Gandalf cel Bun care a fost rapus de dragonul focului in barlog.
Merry si Pipin sunt furati de Orci, acestia avand o misiune clara de la Stapanul lor, sa aduc hobiti intregi si nevatamati in Mordor. Pe parcursul drumului catre Mordor aveau sa se intample multe conflicte intre Orci, care avea ca pretext daca sa-i manance sau sai duca intregi in Mordor. 

In schimb Aragorn, Legolas si Gimli cei 3 prieteni nedespartiti raman impreuna luand urma ostirii de Orci care se indrepta spre Mordor cu cei 2 hobiti. Ostirea ce Orci insa, aveau in jur de 2 zile in fata, asa ca celor 3 avea sa le fie foarte greu sai prinda din urma.

Frodo si Sam plecara impreuna spre Muntele de foc, acolo unde trebuiau sa duca misiunea distrugerii inelului la bun sfarsit. Insa era cale multa pana acolo, mai ales ca trebuia sa treaca pe la Poarta Neagra, apoi prin Mordor si dabia dupa sa ajunga la imensul Munte de foc. Frodo si Sam erau foarte slabiti doarece ramasera doar cu painea elfilor. Un lucru este foarte bizar, oare cum va reusi Frod si Sam sa ajunga la Muntele de foc, ei fiind doar niste hobiti nensemnati.

O caracteristica extrem de special al acestei prime parti este aspectul stintifico-fantastic care predomina filmul. Filmul a fost lansat in 2001 de fiind regizar de Peter Jackson, insa omul de la care a plecat totul a fost scriitorul nuvelei Stapanul Inelelor in 3 parti J.R. Tolkien.

Nota: 9.2/10




Scris de: Balta Rares| 05.06.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".